Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Με αιολική ενέργεια λειτουργούν τα τραίνα στην Ολλανδία!

Με αιολική ενέργεια λειτουργούν τα τραίνα στην Ολλανδία!

0
Διαφήμιση

Η μεγαλύτερη ολλανδική σιδηροδρομική εταιρεία πέτυχε να κινεί – από τις αρχές του έτους –  όλα τα τραίνα της αποκλειστικά με αιολική ενέργεια

Τα 1,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες αιολικής ενέργειας που χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν τα τρένα, τα οποία μεταφέρουν 600.000 επιβάτες κάθε ημέρα, παρέχονται από την ενεργειακή εταιρεία Eneco και προέρχονται από έργα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τις σκανδιναβικές χώρες.

Η ενέργεια αυτή είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει κάθε νοικοκυριό στο Άμστερνταμ. Η Eneco κατασκεύασε νέα αιολικά πάρκα μετά από συμφωνία με τις ολλανδικές σιδηροδρομικές εταιρείες, αξιοποιώντας εγχώρια και διεθνή προγράμματα για να κρατήσει τις τιμές χαμηλά.

Ένας από τους λόγους που η Eneco προέβη στη δημιουργία νέων αιολικών πάρκων είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που παρέχεται η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην Ολλανδία.

Σήμερα, η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας στην Ολλανδία είναι περίπου 7,4 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ετησίως. Με την χρήση αιολικής ενέργειας το 2015 να ισούται με 12,5 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, η ζήτηση για την αιολική ενέργεια υπερβαίνει την προσφορά στην Ολλανδία.

Πηγές: https://cleantechnica.com/2017/01/08/dutch-trains-now-run-100-wind-power/ http://www.iflscience.com/environment/netherlands-railway-aims-run-100-wind-power-2018/ http://gizmodo.com/the-dutch-railway-could-run-solely-on-wind-power-by-201-1727617054 http://inhabitat.com/wind-power-now-runs-all-electric-passenger-trains-in-the-netherlands/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here