Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΕΕΦΑ: «Ανάσα» για τα εγκλωβισμένα νοικοκυριά η αυτόνομη θέρμανση

ΕΕΦΑ: «Ανάσα» για τα εγκλωβισμένα νοικοκυριά η αυτόνομη θέρμανση

0
Διαφήμιση

Υπέρ της ρύθμισης που προβλέπει ότι για την τοποθέτηση ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης δεν απαιτείται έγκριση ή απόφαση της γενικής συνέλευσης, τάσσεται η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου, καθώς θεωρεί ότι καθιστά σημαντικά πιο άμεση, εύκολη και ευνοϊκή την αυτόνομη σύνδεση ενός διαμερίσματος με το δίκτυο φυσικού αερίου.
όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της: Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες που έχουν επίπτωση στη δυνατότητά τους να λειτουργήσουν τις κεντρικές θερμάνσεις των πολυκατοικιών και κατ’ επέκταση να θερμανθούν.

Τα μέλη της ΕΕΦΑ αντιμετωπίζουν καθημερινά το συγκεκριμένο θέμα προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα νοικοκυριά που θέλουν να αποκτήσουν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ωστόσο η ασυμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών δυσχεραίνει τη διαδικασία και τελικά αδυνατούν να αποδεσμευτούν.

Τα οφέλη από το νέο πλαίσιο που καταργεί την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης είναι πολλαπλά, τόσο για τους καταναλωτές όσο για την ίδια την αγορά των επαγγελματιών θέρμανσης.

Η διαδικασία σύνδεσης απλοποιείται ακόμα περισσότερο και γίνεται ταχύτερη και πιο φιλική προς τους καταναλωτές, ενώ οι ίδιοι αποκτούν απόλυτη ανεξαρτησία στη θέρμανση, αλλά και δυνατότητα για ζεστό νερό χάρη στον αυτόνομο λέβητα φυσικού αερίου.

Το φυσικό αέριο είναι πάντα διαθέσιμο μέσω των δικτύων και πολύ οικονομικότερο του πετρελαίου (άνω του 35%) και του ηλεκτρικού ρεύματος (άνω του 70%), δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες ασύγκριτης ευκολίας και οικονομίας για τη σύνδεση τους.

Σημαντικό αντίκτυπο και στην οικονομική ευημερία του κλάδου αναμένεται να έχει η συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού συνεπάγεται τόνωση της αγοράς των επαγγελματιών φυσικού αερίου, που αριθμεί 31 ιδρυτικά μέλη της Ένωσης και επιπλέον αφορά περί τις 4.500 θέσεις εργασίας σε όλη την Αττική, προσδοκώντας τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπεται η περιβαλλοντική διάσταση του θέματος, αφού η ενίσχυση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στον αστικό ιστό θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την ατμόσφαιρα, μείωση της αιθαλομίχλης και ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους.

Διαφήμιση