Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Σε τρία χρόνια θα δαπανήσει 343 δισ. ευρώ για έργα ΑΠΕ –...

Σε τρία χρόνια θα δαπανήσει 343 δισ. ευρώ για έργα ΑΠΕ – Δείτε σε βίντεο τη μόλυνση στην Κίνα

0
Διαφήμιση

Σχέδιο για την επένδυση 343 δισ ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2020, προωθεί η Εθνική Επιτροπή Διοίκησης Ενέργειας της Κίνας για να σταματήσει τη χρήση του άνθρακα και να μειώσει την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει εδώ και χρόνια

Σύμφωνα με την επιτροπή, το σχέδιο προβλέπει επενδύσεις σε αιολική, υδροηλεκτρική, ηλιακή και πυρηνική ενέργεια για την παραγωγή περίπου του 50% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2020. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Κίνας δεν έχουν θετική επίδραση μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην οικονομία της χώρας.

Η επιτροπή εκτιμά ότι οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν πάνω από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της ενέργειας την επόμενη πενταετία, αριθμός που θα ξεπεράσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν, καθώς η χώρα προωθεί την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Ενώ η Κίνα είχε προηγουμένως δεσμευτεί για τον τριπλασιασμό της ηλιακής ισχύος της ως το 2020, τώρα φαίνεται ότι θα καταφέρει να ενισχύσει την τρέχουσα παραγωγή κατά πέντε φορές.

Στις επενδύσεις που περιγράφονται στο νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνονται τα 138 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, που είναι αρμόδια για τον οικονομικό σχεδιασμό της χώρας.

Το ποσό αυτό είναι αρκετό για να κατασκευαστούν 1.000 μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας, αλλά οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να διαφοροποιήσουν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την επόμενη πενταετία, σε νέα αιολικά πάρκα, υδροηλεκτρικά έργα, και επενδύσεις σε παλιρροϊκή και γεωθερμική ενέργεια.

Αυτές οι προσπάθειες σταθεροποιούν τον ρόλο της Κίνας ως το μεγαλύτερο παραγωγό ηλιακής ενέργειας στον πλανήτη, καθώς και παγκόσμιο ηγέτη στην προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

https://www.youtube.com/watch?v=PRrdKhU3u8A

 

Πηγές: http://www.nytimes.com/2017/01/05/world/asia/china-renewable-energy-investment.html?_r=0 http://www.dw.com/en/china-to-invest-360-bln-in-renewable-power-in-2016-2020/a-37031957 http://www.reuters.com/article/us-china-energy-renewables-idUSKBN14P06P

Διαφήμιση