Αρχική Πολιτισμός Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα συνεδριάζουν για το περιβάλλον

Παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα συνεδριάζουν για το περιβάλλον

0
Διαφήμιση

 

Για 23η χρονιά, η HELMEPA οργάνωσε το Συμβούλιο Αντιπροσώπων παιδιών μελών του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» στην Αθήνα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση φιλοξένησε, όπως κάθε χρόνο, η εταιρεία μέλος Costamare Shipping, πιστή στο πνεύμα του Ιδρυτή της, του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

 

Στο χώρο της περιβαλλοντικής έκθεσης της HELMEPA, στο κτίριο της Costamare, συνεδρίασαν τα 13 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, από Φλώρινα, Ροδόπη, Μεσσηνία, Μαγνησία, Λέσβο, Κέρκυρα, Κάσο, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Αιτωλοακαρνανία και Αττική, ως αρχηγοί των πιο δραστήριων ομάδων και εκπρόσωποι των 7.675 παιδιών-μελών της περασμένης σχολικής χρονιάς μαζί με το απερχόμενο Προεδρείο τους.

 

Στη συνάντηση τους, τα παιδιά αντάλλαξαν εμπειρίες από το Πρόγραμμα, αναφέρθηκαν σε περιβαλλοντικά προβλήματα στις περιοχές τους, πρότειναν δράσεις στα υπεύθυνα στελέχη της HELMEPA και εξέλεξαν για τη χρονιά 2016-2017, Πρόεδρο τον 8χρονο Νίκο Φερεντίνο, του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Βόνιτσας, Αντιπρόεδρο τον 5χρονο Ορέστη Ηλιάδη, του Νηπιαγωγείου Αγ. Αντωνίου Θέρμης Θεσσαλονίκης και Γραμματέα τον 9χρονο Κωνσταντίνο Αιλιανό-Ξάνθο, του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών.

 

 

 

Οι συνοδοί γονείς, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που επέβλεψαν τις δράσεις τους και οι τοπικοί υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων/περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παρακολούθησαν ειδική ενημερωτική εκδήλωση την ίδια ώρα.

 

Σε αυτήν, τους καλωσόρισε ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, Δημ. Μητσάτσος που αναφέρθηκε στη «γέννηση» της Παιδικής HELMEPA, ένα όραμα πολλών ετών το οποίο πραγματοποιήθηκε το 1993 και αγκαλιάστηκε από τον Καπετάν Βασίλη. Την υποστήριξη αυτή συνεχίζει η οικογένεια του, την οποία ευχαρίστησε ο κ. Μητσάτσος καθώς και την εταιρεία Costamare για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

 

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here