Αρχική Πολιτισμός O τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF

O τηλεμαραθώνιος αγάπης της UNICEF

0
Διαφήμιση

Με την ευκαιρία της Ημέρας του Παιδιού και τη σημαντική επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης για τα παιδιά, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF που είναι αφιερωμένος στα παιδιά που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

 

Μέσα στις επτά δεκαετίες από την ίδρυσή της, η UNICEF εξελίχθηκε από μια οργάνωση έκτακτης βοήθειας σε ένα αναπτυξιακό οργανισμό αφοσιωμένο στην προστασία των δικαιωμάτων και των αναγκών των παιδιών, οπουδήποτε και να βρίσκονται, ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής τους.

 

Ενδεικτικά, χάρη και στις προσπάθειες και τον ηγετικό ρόλο της UNICEF:

 

Μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών το 2015 σε σχέση με το 1990.

 

Το 2015 επετεύχθη μείωση των ποσοστών καχεξίας μεταξύ παιδιών κάτω των 5 ετών κατά 41% σε σχέση με το 1990.

 

Πολλαπλασιάστηκαν οι δράσεις για τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω ανθρωπογενών και μη κρίσεων. Το 2015, 45 από τα 70 εκατομμύρια ανθρώπους στους οποίους παρείχε υποστήριξη η UNICEF στους τομείς παροχής νερού, υγιεινής και αποχέτευσης, ζούσαν σε νοικοκυριά που είχαν πληγεί από κρίσεις.

 

Το 2014 83 εκατομμύρια περισσότερα παιδιά πηγαίνουν δημοτικό και γυμνάσιο σε σχέση με το 1999. Το 2015 η UNICEF παρείχε πρόσβαση σε επίσημη και άτυπη εκπαίδευση σε 7,5 εκατομμύρια παιδιά 3-18 ετών που βιώνουν τις συνέπειες των κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

 

Η 70η επέτειος της UNICEF προσφέρει μια ευκαιρία για υπενθύμιση όλων αυτών που απομένουν να γίνουν για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων του κάθε παιδιού. Παρά τις προόδους, ακόμα και σήμερα ο φαύλος κύκλος της φτώχειας, των ασθενειών και της πείνας και ο πολλαπλασιασμός των κρίσεων και των συγκρούσεων καταστρέφουν την παιδική ηλικία των πιο ευάλωτων παιδιών:

 

Περίπου 535 εκατομμύρια παιδιά – το ένα τέταρτο των παιδιών του κόσμου – ζουν σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές ή συγκρούσεις, συχνά χωρίς ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση, φαγητό, προστασία.

 

Σχεδόν 385 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και πάνω από 250 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας, δεν μαθαίνουν.

 

Σχεδόν οι μισοί θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν ως αιτία τον υποσιτισμό, που σημαίνει τον άδικο χαμό περίπου 3 εκατομμυρίων παιδιών κάθε χρόνο.

 

Σχεδόν 250 εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν σε χώρες που χτυπήθηκαν από τον πόλεμο και 50 εκατομμύρια έχουν ξεριζωθεί, προσφυγόπουλα πολλά στην ίδια τους τη χώρα.

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.unicef.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαιδιά απ’ όλη την Ελλάδα συνεδριάζουν για το περιβάλλον
Επόμενο άρθροΟι 10 τεχνολογίες του μέλλοντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ