Αρχική Υγεία - Διατροφή Το τσάι θαυματουργό ρόφημα κατά της άνοιας και ισχυρό κατά του Αλτσχάιμερ

Το τσάι θαυματουργό ρόφημα κατά της άνοιας και ισχυρό κατά του Αλτσχάιμερ

0
Διαφήμιση

 

Το τσάι έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων της επίδρασής του κατά του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων του διαβήτη τύπου 2 κ.α Τώρα, νέα έρευνα δείχνει το ρόφημα μπορεί να ενισχύσει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας, ιδιαίτερα τη μνήμη.

 

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, το τσάι μπορεί να καταστέλλει τη δράση της ακετυλχολινεστεράσης, δηλαδή του ενζύμου που καταστρέφει την ακετυλχολίνη το σημαντικότερο νευροδιαβιβαστή στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ).

 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού μπήκαν στο μικροσκόπιο επιστημόνων στην Αγγλία. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Κέντρο Ιαματικών Φυτών του Πανεπιστημίου στο Newcastle, το τσάι εμπεριέχει κάποιες ουσίες οι οποίες καταστέλλουν τη δράση των εγκεφαλικών ενζύμων που προκαλούν την εκφύλιση του, με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

 

Όπως επεσήμαναν, στη νόσο Αλτσχάιμερ, παρατηρείται μείωση των επιπέδων της ακετυλχολίνης στον εγκέφαλο.

 

Διαπίστωσαν επίσης, ότι τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν τη δράση ενός ακόμα ενζύμου που εμπλέκεται στη νόσο Αλτσχάιμερ, της βουτυρυλχολινεστεράσης, η οποία βρίσκεται σε ουσίες που συσσωρεύονται στον εγκέφαλο ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

 

Επιπροσθέτως μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση του τσαγιού ήταν η καταστολή της δράσης του ενζύμου βήτα-σεκρετάσης, το οποίο βοηθά στην παραγωγή των ουσιών, όπως οι βήτα αμυλοειδείς, που συσσωρεύονται παθολογικά στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

 

Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι ο καφές δεν έχει τις ίδιες ευεργετικές ιδιότητες με το τσάι, ενώ διαπίστωσαν ότι οι επιδράσεις του πράσινου τσαγιού διαρκούσαν για μία εβδομάδα και του μαύρου τσαγιού μόνο μία μέρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελπιδοφόρα νέα αποτελούν μόνο εργαστηριακή διαπίστωση και όπως ανέφεραν οι ειδικοί, πρέπει να γίνουν νέες μελέτες και για τη δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το πράσινο και μαύρο τσάι πετυχαίνουν τα ίδια αποτελέσματα.

 

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, θα χρειαστούν κάποια χρόνια μελετών ακόμα έως ότου αποδειχθεί ο ρόλος του τσαγιού στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

 

Μια άλλη μελέτη επιστημόνων, διαπίστωσε την ευεργετική δράση των πολυφαινόλων στην πρόληψη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ. Να σημειωθεί ότι πολυφαινόλες, εκτός από τους χυμούς βρίσκουμε σε μεγάλη συγκέντρωση στο τσάι, στο κρασί και στις φλούδες φρούτων και λαχανικών.

 

 

 

 

 

Πηγές: https://www.sciencedaily.com/releases/2004/10/041030144110.htm http://www.medicalnewstoday.com/articles/275206.php http://allremedies.com/benefits-of-drinking-green-tea/

 

 

 

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here