Αρχική Ειδήσεις Μειώνεται ο κίνδυνος πνευμονίας αν επισκέπτεσθε τον… οδοντίατρό σας

Μειώνεται ο κίνδυνος πνευμονίας αν επισκέπτεσθε τον… οδοντίατρό σας

0
Διαφήμιση

Η εξαμηνιαία επίσκεψη στον οδοντίατρο θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από ό,τι να κρατήσει τα δόντια και τα ούλα υγιή: Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πνευμονίας από τη μείωση των βακτηρίων στο στόμα, δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε στο IDWeek 2016.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής Μισέλ Ντολ του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 26.000 ανθρώπους.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι άνθρωποι που ποτέ δεν κάνουν «τσεκ-απ» στον οδοντίατρο, έχουν κατά μέσο όρο 86% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν πνευμονία, σε σχέση με όσους πάνε δύο φορές το χρόνο. «Δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε τελείως τα βακτήρια από το στόμα μας, αλλά η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να περιορίσει τον πληθυσμό τους» δήλωσε η Ντολ.

Μεταξύ των μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία, είναι ο στρεπτόκοκκος, ο αιμόφιλος, ο σταφυλόκοκκος κ.α. Όσοι ακολουθούν μια ρουτίνα στοματικής υγιεινής, που περιλαμβάνει και περιοδικές επισκέψεις στο γιατρό, μειώνουν τους αριθμούς αυτών των μικροβίων που μπορεί να καταλήξουν στους πνεύμονες.

 

Πηγές: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161027122221.htm http://medicalxpress.com/news/2016-10-regular-dental-pneumonia.html http://www.deccanchronicle.com/lifestyle/health-and-wellbeing/281016/regular-dental-visits-may-help-prevent-pneumonia-study.html

Διαφήμιση