Αρχική Τεχνολογία Σπουδαία διάκριση της Intracom Telecom στα Best City Awards

Σπουδαία διάκριση της Intracom Telecom στα Best City Awards

0

Για το πρωτοποριακό έργο της στον τομέα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη της πλατφόρμας τεχνολογίας ΙοΤ (Internet of Things) που μεταμορφώνει κυριολεκτικά τις πόλεις σε «Έξυπνες Πόλεις», βραβεύτηκε η Intracom Telecom.

Ο αναγνωρισμένος διεθνώς πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «έξυπνος φωτισμός» των Best City Awards, που διοργανώνει η Boussias Communications, για την υλοποίηση πιλοτικού έργου «Έξυπνης Πόλης» στον Δήμο Ηλιούπολης.

Με την πρωτοποριακή πλατφόρμα τεχνολογίας ΙοΤ (Internet of Things), που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που οραματίζονται μία «Συνδεδεμένη Πόλη» και επιθυμούν οι υποδομές τους να αλληλεπιδρούν με τους πολίτες η Intracom Telecom αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση των πόλεων.

Μέσω της πλατφόρμας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος της κατάστασης των υποδομών του δήμου ή της κοινότητας προκειμένου να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα και κατάσταση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η ΙοΤ πλατφόρμα που εγκαταστάθηκε πιλοτικά στον Δήμο Ηλιούπολης, αποσκοπεί στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών στους δημότες. Συγκεκριμένα το έργο περιλάμβανε:

Αντικατάσταση του υφιστάμενου οδοφωτισμού με «έξυπνα» και ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά.

Εγκατάσταση αισθητήρων υπερήχων και Bluetooth για την καταμέτρηση και την παραγωγή δεδομένων κίνησης οχημάτων και πεζών καθώς και την αναγνώριση δηλωμένων συσκευών Bluetooth για την εκτέλεση σειράς ενεργειών (event drivel local dimming)

Δημιουργία ζωνών ελέγχου πληρότητας σταθμευμένων οχημάτων και με την χρήση αισθητήρων υπερήχων να αναγνωρίζεται το ποσοστό κατάληψης των θέσεων στάθμευσης.

Παροχή υπηρεσίας «Info2Go», μέσω κατάλληλης εφαρμογής για smart phones με λειτουργικό Android και iOS, για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς αυξάνοντας τα δημοτικά έσοδα.

Δημιουργία δικτύου Wi-Fi μέσω του δημοτικού οδοφωτισμού για την παροχή ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μετατρέποντας τα δημοτικά φωτιστικά σε Wi-Fi Access Points.

Ο κ. Νικόλαος Βελέντζας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του επιχειρησιακού τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom, δήλωσε κατά την απονομή του βραβείου:

«Έχοντας αναγνωρίσει την ανάγκη για γρήγορα και ασφαλή δίκτυα που θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, επενδύουμε στις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λύσεων για την «έξυπνη πόλη».

Η σημερινή βράβευση επιβεβαιώνει την ικανότητα μας να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις ΙοΤ υλοποιήσεων προσφέροντας παράλληλα τεχνολογική υπεροχή στους πελάτες μας προκειμένου να διαφοροποιηθούν και να επωφεληθούν παρέχοντας πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πολίτες».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here