Αρχική Καταστροφές Χάθηκε η μισή δασική έκταση της Νικαράγουας

Χάθηκε η μισή δασική έκταση της Νικαράγουας

0

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της χώρας, έχουν απομείνει μόνο 5,44 εκατομμύρια στρέμματα από 17,85 εκατομμύρια στρέμματα δάσους το 1980!!!

Ειδικότερα, μέχρι το 1990, η έκταση είχε συρρικνωθεί στα 15,6 εκατομμύρια στρέμματα. Ακολούθως, το 1995 υπήρχαν μόνο 13,75 εκατομμύρια στρέμματα, και το 2000 καταγράφηκε κατακόρυφη πτώση στα μόλις 5,9 εκατομμύρια στρέμματα δασικής έκτασης και το 2011 έφτασε τα 5,44 εκατομμύρια στρέμματα …

«Εάν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός αποψίλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε επιβεβαιώσει με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, μέσα σε διάστημα 10-15 ετών θα υπάρχει πρακτικά μηδενική βιώσιμη δασική έκταση σε όλη τη χώρα», προειδοποιεί ο Χουργέν Αντόνιο Γκεβάρα του Κέντρου Χούμπολντ, μιας ΜΚΟ

Πάνω από το 50% των δασικών εκτάσεων έχει χαθεί υπό τη γνώση και την ανοχή των κυβερνητικών οργάνων και αυτό οδηγεί σε ένα σοβαρό πρόβλημα για τα εθνικά αποθέματα νερού, εξηγεί ο Γκεβάρα.

Η απώλεια των δασών επηρεάζει επίσης την άγρια ζωή, κυρίως τα θηλαστικά μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, λόγω της αλλαγής του οικοσυστήματος από την έντονη γεωργική δραστηριότητα.

Η κτηνοτροφική δραστηριότητα στη Νικαράγουα έχει επεκταθεί σε σημείο όπου πλέον δεν είναι κερδοφόρος στις ξηρές περιοχές, και τώρα το 70% της κτηνοτροφίας βασίζεται στη ζώνη του Ατλαντικού, κυρίως σε περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας και εθνικών φυσικών καταφυγίων.

 

Πηγή: http://confidencial.com.ni/nicaragua-lost-50-of-its-forestland/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here