Αρχική Ειδήσεις To 1ο Green Investment Forum για την Ενεργεία και την Κλιματική Αλλαγή

To 1ο Green Investment Forum για την Ενεργεία και την Κλιματική Αλλαγή

0
Διαφήμιση

Το δίκτυο “BSEC – Green Energy Network” οργανώνει το 1ο “Green Investment Forum” στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την «Ενεργεία και την Κλιματική Αλλαγή», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Παλαιό Πανεπιστήμιο, Πλάκα) στις 12 Οκτωβρίου 2016.

Το Forum οργανώνεται σε συνεργασία με την Διεθνή Γραμματεία (PERMIS) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC) και στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής και εξωστρεφούς συνεργασίας επιστημονικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, τραπεζών και κυβερνήσεων σε θέματα «πράσινης ενέργειας».

Στο Forum, στο οποίο θα προεδρεύσει ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του BSEC, Πρέσβης κ. Τράϊαν Κεμπελέου, έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν πολιτικές και δραστηριότητες εκπρόσωποι των ελληνικών κυβερνητικών υπηρεσιών, πρεσβειών, τραπεζών, ελληνικών επιχειρήσεων και μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Επόμενα Fora σχεδιάζεται να οργανωθούν στις χώρες του BSEC στη διάρκεια της εξαμηνιαίας προεδρίας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως συντονιστικός φορέας του δικτύου «BSEC-Green Energy network», προσκαλεί ελληνικές εταιρείες να συμμετάσχουν στις εργασίες του Forum, παρουσιάζοντες τις δραστηριότητες της επιχείρησης τους και τα σχέδια τους σε περιφερειακή κλίμακα.

Ομιλητές

κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Βίντεο – μήνυμα από κ. Ραμού Νταμόνταραν, Επικεφαλής Ακαδημαϊκού Αντιχτύπου των Ηνωμένων Εθνών

Πρέσβης κ. Τράϊαν Κεμπελέου, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου,

Πρέσβης κ. Λουσιάν Φάτου, Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα

Δρ. Μιλτιάδης Μακρυγιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των χωρών του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου

κ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, Υπουργείο Εξωτερικών

καθ. κ. Δημήτριος Μαυράκης, Διευθυντής του ΚΕΠΑ, Συντονιστής του δικτύου «BSEC – Green Energy Νetwork»

κα. Θεοδώρα Αντωνακάκη, Τράπεζα της Ελλάδος

κ. Νίκος Στάμου, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων

κ. Χρήστος Δήμας, Ελληνο – Ρώσικο Εμπορικό Επιμελητήριο

κ. Νικόλαος Σοφιανός, Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης

κα. Ιωάννα Σαμπράκου, Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

κ. Μιχάλης Σφακιανός, AppArt

Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιασθούν επιστημονικές ανακοινώσεις και την τρίτη ημέρα θα γίνουν παρουσιάσεις και συζήτηση για συνεργασίες και υποβολή προτάσεων στα πλαίσια χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Ορίζοντας 2020, Interreg κλπ) για έρευνα στις θεματικές περιοχές της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Κόστος εγγραφής για την πρώτη ημέρα: 100 Ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.promitheasnet.kepa.uoa.gr. Το συνέδριο διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα.

Διαφήμιση