Αρχική Ειδήσεις Κίνα: Απεβίωσε το γηραιότερο Πάντα στον πλανήτη – Δείτε το βίντεο

Κίνα: Απεβίωσε το γηραιότερο Πάντα στον πλανήτη – Δείτε το βίντεο

0
Διαφήμιση

Απεβίωσε το γηραιότερο Πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία. Είχε συμπληρώσει τα 38 έτη ή περίπου 114 έτη σε ανθρώπινα χρόνια, όταν το προσδόκιμο ζωής ενός γιγαντιαίου Πάντα στην άγρια φύση είναι περίπου 20 χρόνια!

Το θηλυκό Πάντα, με το όνομα Τζια Τζια, πέρασε την τελευταία ημέρα του στο ζωολογικό πάρκο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, το οποίο το φιλοξενούσε για τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της.

Η Τζια Τζια μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, και μαζί με τον σύντροφό της, Αν Αν, δημιούργησαν αίσθηση κατά την άφιξή τους. Ο Αν Αν είναι σήμερα στα 30 του έτη το δεύτερο γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία.

Τα πάντα συνήθως δεν ζουν πέρα από την ηλικία των 20 ετών στην άγρια φύση, και ίσως ζουν μερικά χρόνια περισσότερο όταν βρίσκονται κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα, σε διάφορα καταφύγια και ζωολογικούς κήπους.

Οι αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου Ocean Park δήλωσαν ότι η μακροζωία της Τζια Τζια αποτελεί απόδειξη για την αφοσιωμένη φροντίδα που έλαβε εκεί.

Την Τζια Τζια την ταλαιπωρούσαν φυσικές ασθένειες που εμφανίζονται σε μεγάλη ηλικία. Μεταξύ των παθήσεων που την ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια ήταν υψηλή αρτηριακή πίεση, αρθρίτιδα και καταρράκτης.

Η Τζια Τζια άρχισε επίσης ξαφνικά να χάνει βάρος και την όρεξή της για φαγητό, αναγκάζοντας τους κτηνιάτρους να πάρουν την απόφαση για ευθανασία την περασμένη εβδομάδα.

Διαφήμιση