Αρχική Καταστροφές 10.000 περουβιανοί βάτραχοι πέθαναν μυστηριωδώς

10.000 περουβιανοί βάτραχοι πέθαναν μυστηριωδώς

0
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες διερευνούν το μυστηριώδη θάνατο τουλάχιστον 10.000 βατράχων – που θεωρούνται και απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση – σε ένα ποτάμι που οδηγεί στην πιο διάσημη λίμνη της Νότιας Αμερικής στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία, τη λίμνη Τιτικάκα.

Οι συγκεκριμένοι μεγάλοι, πράσινοι βάτραχοι, το δέρμα των οποίων διαθέτει χαρακτηριστικές ρυτίδες και ζάρες, ζουν μόνο στη λίμνη Τιτικάκα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής, και τα ποτάμια που καταλήγουν σε αυτή.

Οι πτυχώσεις του δέρματος βοηθούν τους βατράχους να αναπνέουν στο μεγάλο υψόμετρο των βιοτόπων τους στα βουνά των Άνδεων, το οποίο αγγίζει έως και τα τέσσερα χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το είδος έχει χαρακτηριστεί ως «κρίσιμα απειλούμενο» από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, η οποία εκτιμά ότι ο πληθυσμός του μειώθηκε κατά 80% τα τελευταία 15 χρόνια.

Μετά την εμφάνιση χιλιάδων νεκρών βατραχιών στην επιφάνεια του ποταμού Κοάτα στο νότιο Περού τις τελευταίες ημέρες, η Εθνική Υπηρεσία Δασών και Άγριας Φύσης (Serfor) ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες πίσω από το ανησυχητικό φαινόμενο.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις κατοίκων και δείγματα που λήφθηκαν κατά τις ημέρες μετά το περιστατικό, πιστεύεται ότι περισσότερα από 10.000 βατράχια επλήγησαν σε μία έκταση περίπου 50 χιλιομέτρων», αναφέρει η υπηρεσία σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Η «Επιτροπή κατά της μόλυνσης του ποταμού Κοάτα», οποία κατηγορεί τις αρχές ότι αγνοούν τη σοβαρή ρύπανση του ποταμού και υποστηρίζει ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από ανεξέλεγκτη ρύπανση,

 

Πηγές: https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/19/scientists-investigate-death-of-10000-endangered-scrotum-frogs-in-peru http://trueviralnews.com/10000-endangered-scrotum-frogs-have-died-near-lake-titicaca/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜύδια- ρομπότ στα πυθμένα του ωκεανού
Επόμενο άρθροΚίνα: Απεβίωσε το γηραιότερο Πάντα στον πλανήτη – Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ