Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Η πρώτη ανεμογεννήτρια που θα παράγει ενέργεια και χωρίς άνεμο…

Η πρώτη ανεμογεννήτρια που θα παράγει ενέργεια και χωρίς άνεμο…

0
Διαφήμιση

Το πρόβλημα της μη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όταν δεν φυσάει αέρας, έρχονται να επιλύσουν δυο γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνδυάζουν τις ανεμογεννήτριες με την τελευταία τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η νέα μονάδα αιολικής – υδροηλεκτρικής ενέργειας θα είναι η πρώτη του είδους της, και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική το 2018.

Η πρωτοποριακή μονάδα έχει σχεδιαστεί για να παράγει ενέργεια ακόμα και όταν δεν φυσάει άνεμος. Θα διαθέτει τις υψηλότερες ανεμογεννήτριες στον κόσμο, στα 178 μέτρα.

ι βάσεις της ανεμογεννήτριας θα χρησιμεύουν ως δεξαμενές που θα περιέχουν 7,3 εκατομμύρια λίτρα νερού, και το αιολικό πάρκο θα περιβάλλεται από μια πρόσθετη δεξαμενή που θα περιέχει 41 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Για τη λειτουργία της, η αιολική – υδροηλεκτρική εγκατάσταση θα πρέπει να βρίσκεται πάνω σε λόφο. Το νερό θα ρέει από το λόφο για να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια, και θα αντλείται πίσω στο λόφο, όταν δεν απαιτείται ενέργεια. Αυτό επιτρέπει την αδιάκοπη παραγωγή ενέργειας.

Το αιολικό κομμάτι θα παράγει 13,6 μεγαβάτ ενέργειας, και το υδροηλεκτρικό θα μπορεί να παράγει 16 μεγαβάτ. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τέσσερις ανεμογεννήτριες αναμένεται να συνδεθεί με το δίκτυο το 2017, και το υδροηλεκτρικό κομμάτι θα αρχίσει να λειτουργεί το 2018.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου παραγωγής τουλάχιστον του 45% της συνολικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών μέχρι το 2030.

Οι υπεύθυνοι του έργου έχουν ήδη βρει μια ιδανική τοποθεσία στον Εθνικό Δρυμό Σουηβίας-Φρανκονίας της Γερμανίας.

 

Πηγές: http://inhabitat.com/the-worlds-first-wind-hydro-turbines-will-generate-energy-even-when-theres-no-breeze/ , http://www.ecowatch.com/wind-farm-hydropower-ge-germany-2055410349.html

Διαφήμιση