Αρχική Ειδήσεις Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «1716-2016, 300 χρόνια από την Πολιορκία της Κέρκυρας»

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «1716-2016, 300 χρόνια από την Πολιορκία της Κέρκυρας»

0
Διαφήμιση

Η πολιορκία της Κέρκυρας, το 1716, αποτελεί πολυδιάστατο ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τη Νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Η απώθηση των Οθωμανών στην Κέρκυρα ανέκοψε την Οθωμανοποίηση της Ευρώπης, διατήρησε τα Επτάνησα στον δυτικό κόσμο και αποτέλεσε ορόσημο για τη διαμόρφωση του ελληνικού κράτους.

Με την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων«1716-2016, 300 χρόνια από την Πολιορκία της Κέρκυρας» τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδεικνύουν τη σημασία του κορυφαίου αυτού ιστορικού γεγονότος στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων

«1716-2016, 300 χρόνια από την Πολιορκία της Κέρκυρας» θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο της Κέρκυρας στην αίθουσα μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 12.00

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ευχαριστούν ιδιαιτέρως την Ιστορική & Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος-Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Δήμο Κέρκυρας καθώς και τον Σπύρο Γαούτση για την παραχώρηση υλικού που διευκόλυνε σημαντικά την έκδοση της παρούσας Σειράς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreenpeace: Ασυμφωνία για την επικύρωση της CETA από τους υπουργούς της Ε.Ε.
Επόμενο άρθροΜύδια- ρομπότ στα πυθμένα του ωκεανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ