Αρχική Καινοτομία Η πρώτη γεννήτρια τεχνητής φωτοηλεκτροχημικής διάσπασης νερού είναι γεγονός!

Η πρώτη γεννήτρια τεχνητής φωτοηλεκτροχημικής διάσπασης νερού είναι γεγονός!

0
Διαφήμιση

Επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Juelich ανέπτυξαν την πρώτη γεννήτρια τεχνητής φωτοσύνθεσης υδρογόνου για πρακτικές εφαρμογές. Η συσκευή έχει επιφάνεια 64 τετραγωνικά εκατοστά και διαχωρίζει το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο με απόδοση 3,9%, 2,9% περισσότερο από ό,τι επιτυγχάνει η φυσική φωτοσύνθεση.

Η συσκευή είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από εύκολα διαθέσιμα υλικά χαμηλού κόστους. Αποτελείται από πολλά ηλιακά κύτταρα που συνδέονται μεταξύ τους με μια ειδική τεχνική λέιζερ.

«Η σύνδεση σε σειρά σημαίνει ότι κάθε μονάδα φτάνει την απαραίτητη τάση των 1,8 βολτ για την παραγωγή υδρογόνου», εξήγησε ο ένας εκ των δυο επιστημόνων Μπέκερ. «Αυτή η μέθοδος επιτρέπει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε αντίθεση με αυτές που εφαρμόζονται συνήθως σε εργαστηριακά πειράματα μεγάλης κλίμακας».

«Μέχρι σήμερα, η φωτοηλεκτροχημική διάσπαση του νερού έχει μόνο δοκιμαστεί σε εργαστηριακή κλίμακα», δήλωσε ο συνεργάτης του Τουράν. «Τα επιμέρους συστατικά και υλικά έχουν βελτιωθεί, αλλά κανείς δεν έχει πραγματικά προσπαθήσει να επιτύχει μια πραγματική εφαρμογή», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές ελπίζουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας στο 10% μετά να τη διαθέσουν στο εμπόριο. Επί του παρόντος, η συσκευή έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας συμβατικά ηλιακά κύτταρα, αλλά οι ερευνητές ήδη εξετάζουν τη δυνατότητα χρήσης νέων κυττάρων, τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποδοτικότητα έως και στο 14%.

Οι ερευνητές έχουν δημοσιεύσει τώρα τα ευρήματά τους στο περιοδικό Nature Communications.

 

Πηγές: http://phys.org/news/2016-09-artificial-photosynthesis-photoelectrochemical.html, http://www.nature.com/ncomms/2016/160907/ncomms12681/full/ncomms12681.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here