Αρχική Ειδήσεις Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης εκτός του κρέατος

Εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης εκτός του κρέατος

0
Διαφήμιση

Υπάρχουν εκείνοι που ισχυρίζονται πως διατροφή χωρίς κρέας είναι μισή διατροφή και άλλοι που υποστηρίζουν πως είναι μια τοξική επιλογή που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον οργανισμό μας.

Η αλήθεια είναι πως το κρέας περιέχει πολύτιμα για τον οργανισμό συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες, τις οποίες όμως οι υπέρμαχοι της χορτοφαγίας τονίζουν πως βρίσκουν και από άλλες πηγές, πολύ καλύτερες και πιο υγιεινές.

Αυτό δεν είναι ψέμα, καθώς όντως υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή μας για να διαλέξουμε αν θα τις καταναλώσουμε για να συμπληρώσουμε ένα μενού με κρέας ή για να το αποφύγουμε εντελώς. Ας τις δούμε.

Κινόα

Είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών και είναι και αγαπημένη των σεφ τα τελευταία χρόνια! Μια σαλάτα με κινόα είναι υπέροχη λύση ακόμα και για κυρίως γεύμα.

Αυγά

Ένα βραστό αυγό, μια ομελέτα, μια στραπατσάδα είναι ιδανική λύση για να πάρουμε πρωτεΐνες ήδη από το πρωί, από το πρωινό μας ή το ελαφρύ βραδινό μας. Ένα αυγό μέσα σε μια σαλάτα μπορεί να προσφέρει πρωτεΐνη και το μεσημέρι, πάντα ανάλογα με τα διατροφικά μας κέφια!

Αμύγδαλα

Ένα μοναδικό σνακ για ενέργεια και θρέψη που περιέχει και πρωτεΐνες στην πλούσια συλλογή του από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Έχε πάντα μαζί σου ένα σακουλάκι αμύγδαλα για να τα καταναλώσεις όταν νιώσεις μια μικρή λιγούρα ενδιαμέσως της ημέρας!

Φακές

Ένα φλιτζάνι φακές έχει αρκετή πρωτεΐνη για να ισοφαρίσει την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη και γι’ αυτό καλό είναι να την εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.

Τυρί κότατζ

Περιέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνης, την ίδια στιγμή που έχει και πολύ λίγες θερμίδες. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο τυρί μια πολύ καλή επιλογή για καθημερινή κατανάλωση.

Διαφήμιση