Αρχική Ειδήσεις Το ΜΕΤΡΟ βάζει το χώρο, εσύ το ταλέντο σου

Το ΜΕΤΡΟ βάζει το χώρο, εσύ το ταλέντο σου

0

Σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού μετατρέπονται οι σταθμοί του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων μητροπολιτικών σιδηροδρόμων (Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, κλπ) οργανώνει το πρόγραμμα «», μέσα από το οποίο θα φιλοξενεί, σε σταθμούς της, νέους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα «MetroStages» θα λειτουργήσει πιλοτικά στους σταθμούς «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πειραιάς», με στόχο να επεκταθεί σύντομα και σε άλλους σταθμούς του δικτύου της ΣΤΑΣΥ και σε αυτό θα μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών που ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τα εικαστικά ή τη φωτογραφία και επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο επιβατικό κοινό.

Κάθε καλλιτεχνική δημιουργία θα παρουσιάζεται σε οριοθετημένα σημεία των σταθμών που η ΣΤΑΣΥ έχει επιλέξει και διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και ταυτόχρονα έχουν εύκολη παροχή ηλεκτροδότησης. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσα από την ιστοσελίδα www.metrostages.gr, όπου θα συμπληρώνουν ειδική φόρμα συμμετοχής και θα αποστέλλουν μέρος της δουλειάς τους. Επιτροπή της ΣΤΑΣΥ θα αξιολογεί, ανά εβδομάδα, τις αιτήσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα «MetroStages», έως ότου κατατεθούν οι πρώτες αιτήσεις συμμετοχής και αξιολογηθεί η δουλειά τους, θα φιλοξενήσει  μια σειρά εκδηλώσεων, καταξιωμένων καλλιτεχνικών σχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει οι εξής εκδηλώσεις: 

• 20 Φεβρουαρίου, Ομόνοια: Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

• 27 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Φιλαρμονική Ορχήστρα του ΟΠΑΝΔΑ

• 28 Φεβρουαρίου, Σύνταγμα: Big Band του ΟΠΑΝΔΑ

• 29 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου, σε 9 σταθμούς του Μετρό: Εκθεση Φωτογραφίας, με τον τίτλο «Δεν Λησμονώ… μια εικόνα χίλιες λέξεις», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

• 2 Μαρτίου, Σύνταγμα: Εθνικό Θέατρο – Άννα Καρένινα

• 4 Μαρτίου έως και 13 Μαρτίου, Σύνταγμα: Έκθεση Φωτογραφίας για την Ημέρα της Γυναίκας, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητα

  

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here