Αρχική Καινοτομία Ξεκινά η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας egg

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας egg

0
Διαφήμιση

Περισσότερες από 60 νέες, καινοτόμες εταιρίες με συνολικό κύκλο εργασιών πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους στο πλαίσιο των 3 κύκλων λειτουργίας του προγράμματος Νεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητα egg που αναπτύσσουν η Eurobank σε συνεργασία με την πρωτοβουλία για την προώθηση της καινοτομίας Corallia.

Σε συνέντευξη τύπου που έγινε με την ευκαιρία του ανοίγματος του νέου 4ου κύκλου του προγράμματος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προηγούμενων κύκλων, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων.

Συγκεκριμένα, με τη νέα πρόσκληση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.theegg.gr μαζί με τους όρους συμμετοχής και τη φόρμα υποβολής, δικαίωμα υποβολής έχουν νέοι από 18 έως 44 ετών (πριν 18 με 40), ενώ ο αριθμός των ομάδων έχει αυξηθεί από τις 25 στις 30 και έχουν προστεθεί επίσης νέοι κλάδοι δραστηριότητας προς τους οποίους κατευθύνεται η αγορά όπως η χρηματοοικονομική τεχνολογία, το internetofthings και η κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων λήγει στις 4 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μίλησαν και νέοι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στους 3 προηγούμενους κύκλους του προγράμματος και σήμερα προωθούν προϊόντα ή υπηρεσίες στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στο πλαίσιο του egg έχουν ως εξής

  • 63 καινοτόμες ιδέες έχουν γίνει σήμερα εταιρίες
  • 55 προσλήψεις νέων συνεργατών  πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρίες
  • 3 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας
  • 5 εταιρίες έχουν βρει επενδυτές και
  • 10 εταιρίες έχουν λάβει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους από την Eurobank.

Τα άτομα ή ομάδες που που συμμετείχαν στους κύκλους που ολοκληρώθηκαν την περασμένη τριετία εξασφάλισαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης που περιλαμβάνει την προσφορά χώρου, νομικής και επιχειρηματικής στήριξης καθώς και ευκαιρία χρηματοδότησης και δικτύωσης.

Διαφήμιση