Αρχική Ειδήσεις Μελέτη βοηθά στην “κοστολόγηση” του φυσικού κεφαλαίου

Μελέτη βοηθά στην “κοστολόγηση” του φυσικού κεφαλαίου

0
Διαφήμιση

Μια ερευνητική ομάδα από το Yale προσάρμοσε τις παραδοσιακές προσεγγίσεις αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων για τη μέτρηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του κεφαλαίου των φυσικών πόρων, που συνδέει τις οικονομικές μετρήσεις των υπηρεσιών του οικοσυστήματος με τα μοντέλα της φυσικής δυναμικής και της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η καινοτομία αυτή θα επιτρέψει τη χάραξη πολιτικής προκειμένου να αξιολογήσουν καλύτερα προγράμματα διατήρησης και διαχείρισης των φυσικών πόρων, ώστε να υπάρξουν συγκρίσεις που επενδύουν στην διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου.

Γράφοντας στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι συγγραφείς δείχνουν πώς να τιμολογήσεις το φυσικό κεφάλαιο, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του υδροφόρου ορίζοντα υπόγειων υδάτων του Κάνσας – έναν κρίσιμο φυσικό πόρο που υποστηρίζει την οικονομία με βάση τη γεωργία της περιοχής.

Η μέτρηση της τιμής του φυσικού κεφαλαίου μπορεί να επιτρέψει στις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν τις δαπάνες διατήρησης ως “επενδύσεις”, δήλωσε ο EliFenichel, επίκουρος καθηγητής στο Yale, (Τμήμα Δασολογίας & Περιβαλλοντικών Μελετών), και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να μετρήσουμε τις πραγματικές μεταβολές στην αξία του φυσικού κεφαλαίου είναι πραγματικά σημαντικό…πιστεύω ότι αποτελεί καλό οιωνό για την καθοδήγηση των πολιτικών που αποσκοπούν στη διατήρηση όλα του πλούτου της κοινωνίας», είπε.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι η επίτευξη της βιωσιμότητας απαιτεί ότι ο πλούτος – συμπεριλαμβανομένης της αξίας του φυσικού κεφαλαίου, το ανθρώπινο κεφάλαιο- δεν μειώνεται με το χρόνο. Τέτοιες ιδέες έχουν προχωρήσει από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Οι συγγραφείς λένε ότι το πλαίσιο εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα των φυσικών πόρων του κεφαλαίου και αυτή τη στιγμή εργάζονται για να το εφαρμόσουν σε άλλες μορφές του φυσικού κεφαλαίου, όπως τα ψάρια και τα δάση.

“Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο ή ότι θα είμαστε σε θέση να μετρήσουμε τις φυσικές τιμές του κεφαλαίου για τα πάντα, παντού στον κόσμο, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να δείξουμε ότι είναι εφικτό.

Νομίζω ότι θέτοντας τα θεμέλια θα δείξουμε στους άλλους πως πρέπει να βγουν έξω, για τη συλλογή δεδομένων και να κάνουν τους υπολογισμούς για τη μέτρηση του πλούτου που είναι αποθηκευμένα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία φυσικού κεφαλαίου”, δήλωσε ο Fenichel.

Διαφήμιση