Αρχική Ειδήσεις Δραματική η έκθεση άνω των 30 χρόνων σε ατμοσφαιρική ρύπανση

Δραματική η έκθεση άνω των 30 χρόνων σε ατμοσφαιρική ρύπανση

0
Διαφήμιση

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση για περισσότερα από 30 χρόνια, ενδέχεται να επηρεάζει τον κίνδυνο θνησιμότητας ενός ατόμου σήμερα, σύμφωνα με νέα έρευνα του “ImperialCollege” του Λονδίνου. Οι υψηλότεροι κίνδυνοι παρατηρήθηκαν για τις αναπνευστικές παθήσεις, όπως η βρογχίτιδα, το εμφύσημα και η πνευμονία. Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει επίσης τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως οι καρδιακές παθήσεις.

Η νέα έκθεση προέρχεται από μια από τις μεγαλύτερες μελέτες ρύπανσης του αέρα στον κόσμο, οι οποία περιλαμβάνει 368.000 ανθρώπους στην Αγγλία και την Ουαλία και πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια 38 ετών.

Η ομάδα, από το MRC-ΡΗΕ Κέντρο για το Περιβάλλον και την Υγεία, υπολόγισε τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις περιοχές όπου τα άτομα ζούσαν το 1971, 1981, 1991 και 2001, χρησιμοποιώντας μετρήσεις από εκτεταμένα δίκτυα παρακολούθησης της ιστορικής ρύπανσης του αέρα της Βρετανίας.

Η Δρ AnnaHansell, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, από το MRC-ΡΗΕ Κέντρο για το Περιβάλλον και την Υγεία , δήλωσε στην Imperial, πως “η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα για την καρδιά και την πνευμονική νόσο.

Οι νέες πτυχές της μελέτης μας είναι το πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολούθησης και η πολύ λεπτομερής αξιολόγηση της έκθεσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, χρησιμοποιώντας μετρήσεις της ποιότητας του αέρα από την δεκαετία του 1970″.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Thorax, οι ερευνητές αξιολόγησαν τα επίπεδα του μαύρου καπνού και τη ρύπανση του αέρα σε διοξείδιο του θείου από το 1971 έως το 1991 και του PM10 της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το 2001.

Οι κίνδυνοι από την έκθεση της ρύπανσης αναφέρθηκαν σε μονάδες των 10 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα. Οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα επίπεδα της έκθεσης με δεδομένα σχετικά με τη νόσο και το θάνατο. Η μελέτη δείχνει ότι για κάθε πρόσθετη μονάδα ρύπανσης που οι άνθρωποι είχαν εκτεθεί το 1971, αυξάνεται κατά δύο τοις εκατό από το 2002 έως το 2009.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης μια πιο πρόσφατη έκθεση και βρήκαν μια αύξηση 24 τοις εκατό στον κίνδυνο θνησιμότητας κατά την περίοδο 2002-2009 για κάθε επιπλέον μονάδα που οι άνθρωποι εκτέθηκαν στην ατμοσφαιρική ρύπανση κατά ο 2001.

Καταλήγοντας η Δρ Hansell πρόσθεσε, πως “είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα είναι μικρές σε σύγκριση με άλλους παράγοντες. Ωστόσο, η μελέτη μας προσθέτει ένα ακόμα βάρος, καθώς η εισπνοή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν είναι καλή για εμάς βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Πρέπει να συνεχίσουμε τις συλλογικές προσπάθειες για τη μείωση των επιπέδων ρύπανσης του αέρα, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς”.

Διαφήμιση