Αρχική Ειδήσεις Στοματική υγιεινή και διατροφή για δυνατά δόντια

Στοματική υγιεινή και διατροφή για δυνατά δόντια

0
Διαφήμιση

Υπάρχει αποδεδειγμένη συσχέτιση ανάμεσα στις τροφές που τρώμε και στη στοματική μας υγιεινή. Τα γεμάτα ζάχαρη ποτά όπως τα αναψυκτικά και οι γλυκές τροφές παρέχουν στα βακτήρια το καύσιμο που χρειάζονται για να δημιουργήσουν οξέα. Αλλά, αφού η ζάχαρη υπάρχει σχεδόν σε ό,τι τρώμε – συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών – πώς θα γνωρίζετε τί είναι καλό για τα δόντια σας και τί όχι;

Ένας εμπειρικός κανόνας είναι να ακολουθείτε τις συστάσεις για υγιεινή διατροφή. Εκτός του ότι είναι καλές για τα δόντια, αυτές οι οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την παχυσαρκία, το διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας. Θα σας βοηθήσουν επίσης να λαμβάνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία – αυτά μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των στοματικών λοιμώξεων και να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση της πρώιμης οδοντικής βλάβης.

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα βοηθήσουν τη διατροφή σας να βοηθήσει τα δόντια σας, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλά άλλα οφέλη για την υγεία.

  • Διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να γνωρίζετε τί δίνετε στον οργανισμό σας.
  • Περιορίστε τα πρόχειρα γεύματα – κάθε φορά που τρώτε φαγητό που περιέχει ζάχαρη, ακόμα και τσίχλα ή σκληρή καραμέλα, τα οξέα επιτίθενται στα δόντια σας για 20 λεπτά ή περισσότερο.
  • Τα κανονικά γεύματα προκαλούν λιγότερη ζημιά επειδή παράγεται περισσότερο σάλιο. Το σάλιο βοηθά στην απομάκρυνση των σακχάρων και ελαττώνει την επίδραση των οξέων.
  • Βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα για 2 λεπτά κάθε φορά.
  • Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας κάθε έξι μήνες για να εντοπίσετε ενδεχόμενα προβλήματα πριν καταστούν σοβαρά.
Διαφήμιση