Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Σε λειτουργία το μεγαλύτερο γαλλικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

Σε λειτουργία το μεγαλύτερο γαλλικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

0
Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη είναι πλέον πλήρως συνδεδεμένο στο ηλεκτρικό δίκτυο, σύμφωνα με αναφορές του γαλλικού Τύπου. Η σύνδεση στο δίκτυο πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την σύνδεση των τελευταίων 12 μεγαβάτ του έργου.

Η εγκατάσταση αποτελείται συνολικά από 25 διαφορετικά τμήματα των 12 μεγαβάτ, με συνολική ονομαστική ισχύ 300 μεγαβάτ.Το έργο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα την 1η Δεκεμβρίου.

Το έργο κατασκευάστηκε από μια κοινοπραξία των γαλλικών εταιρειών Eiffage, Krinner, και της Schneider Electric.

«Το πάρκο Cestas έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία, η μηχανική ολοκλήρωση έχει επιτευχθεί ήδη από τις 30 Σεπτεμβρίου και τώρα είναι πλήρως συνδεδεμένο με το δίκτυο παροχής και μεταφοράς ενέργειας» δήλωσε ο Πατρίκ ντε Λαμπρούς, διευθυντής της κοινοπραξίας για το Cestas.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διότι η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και καταφέραμε να πετύχουμε ό,τι αναμέναμε κατά την έναρξη της σύμβασης», πρόσθεσε.

Μάλιστα η παράδοση του έργου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο η κοινοπραξία κατάφερε να το ολοκληρώσει στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ντε Λαμπρούς.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Cestas είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το έβδομο μεγαλύτερο στον κόσμο, αν και κάποια ακόμα μεγαλύτερα βρίσκονται υπό κατασκευή. Το μεγαλύτερο πάρκο βρίσκεται στο Γκουτζαράτ της Ινδίας και έχει ονομαστική ισχύ 600 μεγαβάτ.

Εξάλλου, 16 από τις 25 μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις υπόλοιπες να βρίσκονται στην Κίνα, την Ινδία και τη Γερμανία.

Διαφήμιση