Αρχική Ειδήσεις Το γέλιο αδυνατίζει!

Το γέλιο αδυνατίζει!

0
Διαφήμιση

Το καλύτερο αδυνατιστικό μπορεί να είναι το γέλιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Vanderbilt στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσσί.

Οι Αμερικανοί ερευνητές τοποθέτησαν σε ένα ειδικό μεταβολικό δωμάτιο 90 εθελοντές και μέτρησαν την κατανάλωση οξυγόνου και την αποβολή διοξειδίου άνθρακα που έκαναν καθώς επίσης και τη λειτουργία του καρδιακού και του αναπνευστικού τους ρυθμού.

Με αυτό τον τρόπο μέτρησαν την κατανάλωση ενέργειας που έκαναν οι εθελοντές, οι οποίοι ωστόσο, για να μη γελούν ψεύτικα δεν γνώριζαν για πιο λόγο οι ερευνητές έκαναν αυτές τις μετρήσεις.

Έτσι παρακολουθώντας τις ταινίες που τους πρόβαλαν ευχάριστες ή ακόμα και αδιάφορες, είχαν τα αντίστοιχα συναισθήματα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες έχαναν 20% περισσότερες θερμίδες με το γέλιο, γεγονός που είχε ευεργετική δράση στη συνολική τους υγεία.

Παρατήρησαν ότι το γέλιο από 10-15 λεπτά ημερησίως για ένα συνεχόμενο έτος βοηθούσε στην απώλεια τουλάχιστον 2 κιλών το χρόνο. Και μπορεί αυτό να φαίνεται ότι είναι λίγο αλλά το γέλιο σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να συνεισφέρει στην ευκολότερη απώλεια βάρους.

Η μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες που υποστηρίζουν ότι η ψυχική διάθεση βοηθά στην καλή σωματική υγεία. Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, αν στα 30 λεπτά άσκησης την ημέρα προστεθούν και 15 λεπτά γέλιου τότε τα αποτελέσματα θα είναι συγκλονιστικά

Διαφήμιση