Αρχική Ειδήσεις Τα ψάρια καταπολεμούν την κατάθλιψη

Τα ψάρια καταπολεμούν την κατάθλιψη

0
Διαφήμιση

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ψάρια αποτελούν μια ισορροπημένη διατροφή που συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα διαιτολόγια. Τώρα μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν τα ψάρια, βοηθούν στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Η έρευνα έγινε από τους επιστήμονες Πανεπιστημίου Τσινγκντάο στην Κίνα και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Epidemiology and Community Health». Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν τα στοιχεία από 26 προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει κατά τα έτη 2001-2014 σε πάνω από 150.000 άτομα παγκοσμίως.

Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που καταναλώνουν αρκετά ψάρια στη συνήθη διατροφή τους κάθε εβδομάδα έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν κατάθλιψη κατά 17%, σε σχέση με όσους καταναλώνουν λιγότερα εβδομαδιαία. Οι επιστήμονες παρατήρησαν μάλιστα ότι στην Ευρώπη, η μείωση του κινδύνου κατάθλιψης είναι λίγο μεγαλύτερη στους άνδρες, δηλαδή φτάνει στο 20% ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ίναι λίγο πιο χαμηλό από το μέσο όρο, δηλαδή στο 6%.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ντονγκφένγκ Ζανγκ, τα ωμέγα 3 λιπαρά που εμπεριέχονται στα ψάρια δρουν θετικά στη δραστηριότητα ζωτικών ουσιών του εγκεφάλου, δηλαδή στους νευροδιαβιβαστές όπως είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη δυο ουσίες σημαντικές για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Διαφήμιση