Αρχική Ειδήσεις Νησί των γάμων και των βαφτίσεων η Κύθνος

Νησί των γάμων και των βαφτίσεων η Κύθνος

0
Διαφήμιση

Πόλος έλξης, για όσους επιθυμούν να τελέσουν ένα γάμο ή μια βάφτιση με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους, φαίνεται πως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η Κύθνος. Άλλωστε, το νησί των Δυτικών Κυκλάδων καταφέρνει και συνδυάζει αρμονικά 128 ξωκλήσια, 92 παραλίες, τρεις παραδοσιακούς οικισμούς, ιαματικές πηγές και ένα σπήλαιο, ενώ την ειδυλλιακή εικόνα συμπληρώνουν η αυθεντικότητα και η φιλοξενία των κατοίκων.

Τα εκκλησάκια της Κύθνου, άλλα χτισμένα σε βράχους και άλλα “ακουμπισμένα” σε αμμουδιές, δίνουν τη δυνατότητα, όχι μόνο σε Έλληνες, αφού δειλά δειλά έχουν αρχίσει να ρίχνουν “δίχτυα” και σε ξένους τουρίστες, να τελέσουν ένα μυστήριο στο νησί, το οποίο θα μείνει “χαραγμένο” για πάντα στην καρδιά και το μυαλό τους.

“Λόγω της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης, αρκετοί επιλέγουν πλέον τον τόπο μας. Είναι σε κοντινή απόσταση με το Λαύριο, με φθηνά εισιτήρια. Το νησί είναι ατόφιο, κρατάει μια γραφικότητα, δεν είναι στημένο και προσποιητό και οι επισκέπτες το διακρίνουν αυτό.

Τα ζευγάρια τα ακολουθούν κατά μέσο όρο περίπου εκατό συγγενείς και φίλοι, για να μοιραστούν τη χαρά τους και να συνδυάσουν τις ημέρες παραμονής με διακοπές”, δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.

Ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τελούνται δεκάδες μυστήρια στην Κύθνο. “Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ ο αριθμός των γάμων και των βαφτίσεων που γίνονται στο νησί.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο μπορεί να έχουμε από δεκαπέντε έως και είκοσι μυστήρια. Κυρίως, πρόκειται για ζευγάρια Ελλήνων, που έρχονται μαζί με τους συγγενείς τους, όμως έχουν αρχίσει να το σκέφτονται και οι Ευρωπαίοι”, προσθέτει η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιάννα Φιλίππα.

Το νησί, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, διαθέτει περίπου 3.000 κλίνες και μπορεί να εξυπηρετήσει εύκολα και οικονομικά τους επισκέπτες. “Η εύκολη πρόσβαση και το χαμηλό κόστος δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τελέσουν ένα μυστήριο στην Κύθνο, αντί για την Αττική.

Την πρωτιά στις προτιμήσεις κατέχουν η εκκλησία της Παναγίας της Κανάλας, λόγω της θαυματουργής εικόνας, η Παναγία της Φλαμπουριανής, με τις δύο παραλίες και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, ενώ πολλά μυστήρια έχουν γίνει και στη Χώρα”, καταλήγει η αντιδήμαρχος.

Πέρα όμως από τα μυστήρια, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Γαρδέρη, αύξηση παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα και στον αριθμό των τουριστών, που επιθυμούν μεμονωμένα να κάνουν διακοπές στην Κύθνο με κότερο. Δεδομένου ότι αρκετοί θέλουν να μειώσουν το κόστος από τα καύσιμα βρίσκουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το μικρό νησί των Δυτικών Κυκλάδων, με τους κατοίκους που παράγουν εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, που αναβιώνουν τα έθιμά τους, που οργανώνουν πανηγύρια και επιμένουν να χορεύουν τον καλύτερο – όπως λένε – μπάλο.

Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν αμέτρητες βόλτες στα δύο μεγαλύτερα χωριά, τη Χώρα, ή Μεσαριά και τη Δρυοπίδα. Η Χώρα, με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα, γοητεύει τους επισκέπτες χάρη στις μικρές πλατείες και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, γεμάτα από καταστήματα κάθε είδους, ενώ καμάρες, στεγάδια, εκκλησίες και ανεμόμυλοι, συνθέτουν ένα ξεχωριστό οικιστικό σύνολο. Το σκηνικό συμπληρώνει λίγο νοτιότερα η Δρυοπίδα, με παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής.

Στα συν της Κύθνου είναι και οι αμέτρητες παραλίες, που σχηματίζουν γραφικούς κολπίσκους, όρμους με καταγάλανα νερά και σκιά από αλμυρίκια για όσους δεν αντέχουν τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, όπως επίσης οι τοπικές συνταγές και οι ιδιαίτερες γεύσεις για όσους βρεθούν στο νησί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση