Αρχική Ειδήσεις Καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν πάει ο θαλάσσιος τουρισμός

Καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν πάει ο θαλάσσιος τουρισμός

0
Διαφήμιση

Αύξηση παρουσίασε η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο. Παρά τους κακούς οιωνούς και τα αρνητικά μηνύματα από το εξωτερικό η κατάσταση δεν είναι και τόσο κακή. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του Τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ. Παναγιώτης Ντόκος, στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 114 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων και αφίχθησαν 119.748 τουρίστες της «μιας ημέρας» στη Ρόδο.

Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι (Ιανουάριος- Ιούνιος 2014) είχαν πραγματοποιηθεί 93 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων. Αφίχθησαν στο πρώτο εξάμηνο του 2014 στη Ρόδο 87.502 τουρίστες «της μιας ημέρας».

«Η κίνηση στο πρώτο εξάμηνο του έτους εξελίχθηκε καλύτερα από το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και πρόπερσι. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν πως στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο αφίχθησαν 32.246 περισσότεροι τουρίστες της μιας ημέρας», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ντόκος και πρόσθεσε πως ο θαλάσσιος τουρισμός εξελίσσεται καλύτερα από ό,τι αναμένονταν.

«Θα αφιχθούν περισσότερα κρουαζιερόπλοια και αυτό σημαίνει και περισσότερους τουρίστες», δήλωσε ο κ. Ντόκος. Με τρία κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου αφίχθησαν 1.496 τουρίστες «της μιας ημέρας» που τόνωσαν την κίνηση στο κέντρο και στην Μεσαιωνική Πόλη. Στην εξέλιξη της τουριστικής σεζόν αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

«Τελούμε σε αναμονή των εξελίξεων. Υπάρχει ανησυχία αλλά όλοι οι φορείς είναι ψύχραιμοι και προσπαθούν να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού. Σε ερώτηση αν έχουν γίνει ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Ρόδου η κ. Χατζηλαζάρου δήλωσε:

«Ακυρώθηκαν κάποιες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Πιστεύω ότι αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις το κακό κλίμα θα αναστραφεί και οι αφίξεις θα παρουσιάσουν αύξηση. Μπορεί να βελτιωθεί κατάσταση στον τουρισμό».

Για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί 50 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Ασφαλείας Λιμένα.

Πηγή: dimokratiki

Διαφήμιση