Αρχική Ειδήσεις Εκστρατεία Guardian: Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές…

Εκστρατεία Guardian: Θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πηγαίνετε για διακοπές…

0
Διαφήμιση

Εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας ξεκίνησε η βρετανική εφημερίδα Guardian, παροτρύνοντας σε διάφορα δημοσιεύματά του τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Όπως λέει δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα αφού τώρα οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ μάλιστα, προσφέρει vouchers 200 στερλινών για έξοδα σε ελληνικά ξενοδοχεία με αντάλλαγμα τις καλύτερες… συμβουλές για τοποθεσίες, ταβέρνες και παραλίες στην Ελλάδα.

guardian voucher

Σε άλλο του άρθρο με τίτλο “θέλετε να βοηθήσετε την Ελλάδα; Πάτε εκεί διακοπές”, παροτρύνει τους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα για να βοηθήσουν την κατάσταση.

“Ο καιρός είναι καλύτερος από ποτέ, τα αρχαιολογικά μνημεία είναι το ίδιο ενδιαφέροντα, οι παραλίες το ίδιο μαγικές, το φαγητό επίσης. Οι τιμές είναι σημαντικά πιο χαμηλές. Είναι μια κατάσταση win-win. Οι άνθρωποι είναι πιο φιλόξενοι και πιο ευγνώμονες από ποτέ.

Η αντίδρασή τους στις δυσκολίες είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο χαμόγελο γιατί καταλαβαίνουν ότι έχεις επιλογές και καταλαβαίνουν γιατί επιλέγεις την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο τουρισμός είναι ρευστότητα, ο τουρισμός είναι αλληλεγγύη” αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian.

Σε τρίτο κείμενο, ο αρθρογράφος Leo Benedictus του Guardian, πάει ένα βήμα παραπέρα γράφοντας ότι ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον τουρισμό της μεσογειακής χώρας, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι προσφοράς βοήθειας.

«Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για την ελληνική κρίση, το θέαμα της σταδιακής κατάρρευσης της χώρας έχει κάνει πολλούς από εμάς να ευχόμαστε να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Απευθυνόμενος στους αναγνώστες που θέλουν να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στους Έλληνες, ο αρθρογράφος παραθέτει ορισμένες προτάσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεισφέρουν, έστω και λίγο, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Πρόκειται για πέντε εναλλακτικούς τρόπους βοήθειας που παρατίθενται αναλυτικά παρακάτω:

Αγοράστε ελληνικά προϊόντα

Αυτός ο τρόπος είναι σχετικά απλός. Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα τώρα, ειδικά ευρώ, οπότε θα βοηθούσε πολύ αν αυξάνονταν οι αγορές ελληνικών προϊόντων. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν καλλυντικά, μπύρες, ελιές και ελαιόλαδο ελληνικών εταιρειών ή να ψωνίσουν απευθείας από μικρότερους παραγωγούς. Το δημοσίευμα προτείνει επίσης στους αναγνώστες του να μποϊκοτάρουν το γιαούρτι «ελληνικού στιλ», προτιμώντας το κανονικό ελληνικό.

Τσιγάρα

Κατά τον αρθρογράφο, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι οι Έλληνες έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφού η πιο διάσημη χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο είναι επίσης μία από εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών. Είναι όμως και η έβδομη μεγαλύτερη παραγωγός καπνού και έκτη σε εξαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος, με μία βιομηχανία που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους. Μπορεί λοιπόν κάποιος στο εξωτερικό να ενισχύσει την Ελλάδα προτιμώντας μάρκες τσιγάρων που χρησιμοποιούν ελληνικά καπνά.

Επιλέξτε έναν ελληνικό φιλανθρωπικό σκοπό

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον. Μέσω κάποιας δωρεάν σε μία ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να βοηθήσει άμεσα και σίγουρα τους συνανθρώπους του.

Υποστηρίξτε μία ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου

Κατά το αρθρογράφο, αυτός ίσως να είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να υποστηρίξει κανείς την Ελλάδα και να νιώσει πιο «κοντά» συναισθηματικά με πολλούς Έλληνες. «Καθώς ο ενθουσιασμός σας σταδιακά θα φουντώνει, το ίδιο θα συμβαίνει και με την επιθυμία να αγοράζετε φανέλες και εισιτήρια», τονίζει ο Benedictus.

Προωθήστε την ελληνική αξιοπρέπεια

Αν και η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη, η δυστυχία που νιώθουν οι Έλληνες δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το γεγονός ότι έχουν καταντήσει οι «φτωχοί συγγενείς» της Ευρώπης, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Ο,τι κι αν κάνετε για να στηρίξετε πρακτικά τη χώρα, πρέπει να θυμάστε – και να το επαναλαμβάνετε σε άλλους – ότι αυτή δεν είναι μία τυχαία χώρα που κατέληξε καταχρεωμένη. Πρόκειται για την Ελλάδα, μία χώρα στη γλώσσα της οποίας έχουν γραφτεί τα «ιδρυτικά» κείμενα του σύγχρονου κόσμου.

Τώρα είναι μία καλή στιγμή να διαβάσετε Πλάτωνα, Αριστοτέλη ή Σοφοκλή και να σκεφτείτε πόσα έχει δώσει αυτή η χώρα στον κόσμο», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

 

Διαφήμιση