Αρχική Ειδήσεις Οι ελέφαντες είναι πανέξυπνα όντα κι όμως τους σκοτώνουμε μέχρι αφανισμού

Οι ελέφαντες είναι πανέξυπνα όντα κι όμως τους σκοτώνουμε μέχρι αφανισμού

0
Διαφήμιση

Το χειρότερο είναι ότι έχουν πλήρη επίγνωση του θανάτου τους. Καταλαβαίνουν ακριβώς τι συμβαίνει σε αυτούς και στις οικογένειές τους, μέχρι του σημείου να αναγνωρίζουν κόκαλα και να περνούν ώρες κλαίγοντας πάνω από αυτά. Η λαθροθηρία είναι τόσο τραυματική, που χρειάζονται μέχρι και 20 χρόνια για να συνέλθει μια αγέλη, αναφέρει η ομάδα του Avaaz!

Σύμφωνα με την οργάνωση 100 ελέφαντες σκοτώνονται κάθε μέρα – κάποιες φορές τους πυροβολούν από ελικόπτερα, ή πετσοκόβουν τα πρόσωπά τους με ματσέτες συχνά ενώ είναι ακόμα ζωντανοί – μόνο και μόνο για να φτιάξουν μπιχλιμπίδια από ελεφαντόδοντο.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η θηριωδία διαπράττεται από τους ίδιους εγκληματίες που χρηματοδοτούν ορισμένες απ’ τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις στον κόσμο.

Αλλά τώρα έχουμε έναν λόγο να ελπίζουμε: Η Κίνα μόλις ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά αυτή τη βιομηχανία και υπάρχει νομοθεσία σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ που ζητά την απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα για τη σωτηρία αυτών των μεγαλόπρεπων ζώων – και μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ζήτηση θα στερέψει, χρηματοδοτώντας μια σειρά εκστρατειών στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, ώστε να βάλουμε λουκέτο στις μεγαλύτερες αγορές ελεφαντόδοντου.

Τα νέα από την Κίνα ίσως είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε για να το σταματήσουμε. Με προσεκτικά σχεδιασμένες εκστρατείες του Avaaz σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη ζήτηση για το αιματοβαμμένο ελεφαντόδοντο και να στηρίξουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας. Με μια αφοσιωμένη, παγκόσμια ομάδα, μπορούμε

Να χρηματοδοτήσουμε δυνατές ενημερωτικές καμπάνιες στη ΝΑ Ασία και στις ΗΠΑ για να μειώσουμε τη ζήτηση για προϊόντα από ελεφαντόδοντο

Να δημιουργήσουμε ιστοσελίδα ώστε να ενημερωθούν οι καταναλωτές στη ΝΑ Ασία και στις ΗΠΑ για το αίμα και τον πόνο που κρύβεται πίσω απ’ αυτό το εμπόριο, αλλάζοντας τη νοοτροπία σχετικά με το ελεφαντόδοντο

Να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε εκστρατείες πολιτών στις αγορές της ΝΑ Ασίας και των ΗΠΑ

Να στηρίξουμε υπάρχοντα προγράμματα προστασίας στην Αφρική αλλά και νέες πρωτοποριακές ιδέες, όπως η παρακολούθηση απομακρυσμένων πάρκων με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones)

Το Avaaz έχει εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, και από τις χώρες όπου ζουν ελέφαντες και από τις χώρες όπου πωλούνται τα διακοσμητικά από ελεφαντόδοντο. Αν όλοι και όλες στηρίξουμε το σχέδιο, μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το βάρβαρο εμπόριο και να κάνουμε τους συνανθρώπους μας να σεβαστούν τα υπόλοιπα είδη που μοιράζονται τον πλανήτη με εμάς. Κάνε κλικ για να ξεκινήσουμε:

Το κυνήγι ελεφάντων είναι πολύ επικερδές -όσο οι ελέφαντες αφανίζονται, τόσο εκτινάσσεται στα ύψη η τιμή των αποθεμάτων ελεφαντόδοντου. Τώρα οι λαθροκυνηγοί βιάζονται να σκοτώσουν όσους περισσότερους ελέφαντες μπορούν.

Μέσα σε 5 χρόνια, η Μοζαμβίκη έχει χάσει τους μισούς από τους ελέφαντες που είχε. Ο χρόνος είναι εναντίον μας και αν ο σημερινός ρυθμός θανάτωσης συνεχιστεί, σε λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, μπορεί να μην υπάρχουν πια άγριοι ελέφαντες, παρά μόνο τα νεκροταφεία τους.

Η επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι απλή: Να δράσουμε τώρα ή να χάσουμε τους Αφρικανικούς ελέφαντες για πάντα. Ας μην επιτρέψουμε στη γενιά μας να γίνει αυτή που θα αφανίσει αυτά τα μεγαλειώδη πλάσματα από προσώπου γης.

Ας κάνουμε αυτό που το κίνημά μας ξέρει να κάνει καλά – να επιλέξουμε προσεκτικά τις μάχες μας, να πιέσουμε έξυπνα για την απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου και να καλλιεργήσουμε μια σχέση αγάπης και σεβασμού προς όλα τα ζωντανά όντα, καταλήγει η ομάδα.

Διαφήμιση