Αρχική Ειδήσεις Ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας στο 3rd Posidonia Sea Tourism Forum 2015

Ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας στο 3rd Posidonia Sea Tourism Forum 2015

0
Διαφήμιση

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας συμμετείχε με περίπτερο στο 3rd Posidonia Sea Tourism Forum 2015, που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Αθηνών, ένα διήμερο συνέδριο και έκθεση, αφιερωμένο στις προοπτικές ανάπτυξης, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημαντικότεροι κλάδοι του θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας, yachting και ακτοπλοΐας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας εκπροσώπησε ο υπεύθυνος κρουαζιέρας κ. Αριστείδης Μπατσούλης, ενώ παράλληλα στο εκθεσιακό περίπτερο φιλοξενούνταν η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» με το Διαχειριστή της κ. Γκόβα Αναστάσιο και στελέχη της εταιρείας, οπού σε συνεργασία με τον Οργανισμό έχουν συστήσει μικτή εταιρεία με τον τίτλο «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου Ε.Π.Ε.», η οποία θα είναι ο φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Κέρκυρας (του πρώτου επίσημου Υδατοδρομίου που αδειοδοτήθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο λιμάνι της Κέρκυρας).

Πλήθος επαφών πραγματοποιήθηκαν μέσα στο διήμερο με εταιρίες κρουαζιέρας, επιχειρηματίες, λιμενικές αρχές κ.α. που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την δημιουργία υδατοδρομίων στην περιοχή τους και ενημερώθηκαν για τις νέες εξελίξεις σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο καθώς η νέα αυτή υπηρεσία θα αποτελέσει την απαρχή χάραξης μιας νέας τουριστικής πολίτικης με πλήθος επίλογων από θάλασσα και αέρα ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης και ανανέωσης των τουριστικών προορισμών σε συνεργίες με τους κλάδους της κρουαζιέρας του Yachting και της ακτοπλοΐας.

61 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων για τον μήνα Ιούνιο – Posidonia Sea Tourism Forum 2015

Σημαντικός κρίνεται ο φετινός Ιούνιος για την χώρα μας λόγω των πολιτικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό, ελληνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο αλλά παράλληλα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στον τομέα του τουρισμού και της κρουαζιέρας εν προκειμένω.

Συγκεκριμένα, στο λιμένα της Κέρκυρας, θα προσεγγίσουν 61 κρουαζιερόπλοια που αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου των προσεγγίσεων της φετινής χρονιάς και σηματοδοτεί την έναρξη της “High Season” της ελληνικής κρουαζιέρας αφού στο πεντάμηνο Ιούνιος-Οκτώβριος θα πραγματοποιηθούν 302 προσεγγίσεις, το 74% των συνολικών αφίξεων με 60 προσεγγίσεις μηνιαίως κατά μέσο όρο.

Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να κατακλύσουν το νησί τις επόμενες ηλιόλουστες μέρες του Ιουνίου και σύμφωνα με υπολογισμούς πάνω από 90,000 επισκέπτες θα εκδράμουν προς τις παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η Παρασκευή 5 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 9.000 επιβάτες, η Δευτέρα 15 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 6.000 και η Τρίτη 23 Ιουνίου με 4 Κ/ζ & 6.000 επιβάτες.

Διαφήμιση