Αρχική Ειδήσεις Τον Μάιο ο ΟΛΠ γίνεται το κέντρο της Ευρωπαϊκών λιμανιών

Τον Μάιο ο ΟΛΠ γίνεται το κέντρο της Ευρωπαϊκών λιμανιών

0
Διαφήμιση

Με τον τίτλο «Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια, χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια», πραγματοποιείται στις 21 και 22 Μαΐου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το 12ο συνέδριο των Ευρωπαïκών Λιμανιών (ESPO 2015), με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να εξετάσει το σημαντικό ρόλο των λιμανιών στο πλαίσιο των αλλαγών στην πολιτική σε θέματα ενέργειας.

«Το Μάιο όλη η Ευρώπη θα λειτουργεί στο λιμάνι του Πειραιά και για τα θέματα ναυτιλίας και της ναυτιλιακής πολιτικής» τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Πειραιά που είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών συμμετέχει σε 12 προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ το θέμα του φετινού συνεδρίου της espo θα είναι τα λιμάνια και η ενέργεια.

“Η Ε.Ε. εισάγει για ενέργεια το 90% του αργού πετρελαίου και το 66% του φυσικού αερίου της. Με δεδομένο ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έθεσε ως στόχους, την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη βελτίωση της απόδοσής τους, τη χρήση LNG στα πλοία, τους νέους προσανατολισμούς προμήθειας φυσικού αερίου), τα θέματα περιορισμού στις εκπομπές άνθρακα κ.λ.π. και με δεδομένο ότι το 40% όλων των προϊόντων ενέργειας διακινούνται μέσω λιμένων, το θέμα του Συνεδρίου ESPO 2015 λαμβάνει ιδιαίτερη σημαντικότητα για τον προβληματισμό και τις λύσεις που στα επόμενα χρόνια θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν” τόνισε ο κ.Ανωμερίτης.

Στο Συνέδριο θα τοποθετηθούν η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. Violeta Bulc, ο Πρόεδρος της ESPO Santiago Garcia Mila ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, εκπρόσωποι της UNTAD (ΟHE), εκπρόσωποι διεθνών Φορέων και Οργανισμών και φυσικά εκπρόσωποι λιμένων.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα 147 εκπρόσωποι λιμένων και φορέων, μεταξύ των οποίων το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα, το Αμβούργο, η Γένοβα, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, το ‘Αμστερνταμ, το Όσλο, η Χάβρη, το Ελσίνκι, η Τσιβιταβέκια (Ρώμη) κ.α.

Επίσης πολλά πανεπιστήμια, Οργανισμοί λιμένων (Βρετανίας, Βαλτικής, Πορτογαλίας, Κύπρου, Δανίας, κ.α.) και φυσικά φορείς (MedCruise) και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Energy, DG Move) και τέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Συνέδριο είναι “κλειστό” και επομένως όσοι θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να εγγραφούν στο site της ESPO (www.espo2015.org).

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος εκπροσωπεί τον ΟΛΠ Α.Ε. στην ESPO, “ο ΟΛΠ συμμετέχει στην ESPO από την ίδρυση της το 1993 και είναι ιδιαίτερη χαρά, για πρώτη φορά, να υποδέχεται το κορυφαίο αυτό γεγονός της λιμενικής βιομηχανίας στον Πειραιά.

“Ταυτόχρονα” τόνισε “στα πλαίσια των επιτροπών της ESPO συμμετέχουμε μαζί με την ΕΛΙΜΕ τα τελευταία χρόνια ενεργά, παίρνοντας μέρος σε όλες τις συζητήσεις για το νέο Κανονισμό, τη διαμόρφωση των Διευρωπαϊκών Δικτύων και τα θέματα διαμόρφωσης πολιτικών περιβάλλοντος, ανταγωνισμού και διαφάνειας”.

Σημειώνεται ότι η ESPO έχει ανακηρύξει τον Πειραιά ECOPORT (οικολογικό λιμάνι) με πιστοποίηση των Lloyd’s. Στο Συνέδριο μεταξύ άλλων θα λάβει μέρος και ο Ευρωβουλευτής Knut Fleckenstein, ο οποίος είναι ο εισηγητής εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου για το νέο Κανονισμό. Το 2016 το συνέδριο των Ευρωπαϊκών Λιμανιών θα φιλοξενηθεί στο Δουβλίνο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπένδυση ύψους ενός εκατ. ευρώ στη Nubis
Επόμενο άρθροΝέα διοίκηση προτείνεται στα Ελληνικά Πετρέλαια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ