Αρχική Ειδήσεις Νέα διοίκηση προτείνεται στα Ελληνικά Πετρέλαια

Νέα διοίκηση προτείνεται στα Ελληνικά Πετρέλαια

0
Διαφήμιση

Οι κ. κ. Ε. Τσοτσορός και Γρ. Στεργιούλης προτείνονται από την κυβέρνηση για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, των Ελληνικών Πετρελαίων στη θέση των κ.κ. Γ. Παπαθανασίου και Γ.Κωστόπουλου. Ήδη οι κ.κ. Τσοτσορός και Στεργιούλης ορίστηκαν ως μέλη του ΔΣ της εταιρίας, με απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία το Δημόσιο «εκφράζει την επιθυμία» να εκλεγεί ο κ. Τσοτσορός στη θέση του προέδρου και ο κ. Στεργιούλης σε εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου.

Το Δημόσιο, υπενθυμίζεται, ελέγχει το 35,5 % των μετοχών των ΕΛΠΕ ενώ η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A. του ομίλου Λάτση κατέχει το 42,6%. Μέλη του ΔΣ ορίζονται επίσης οι κ.κ. Γ. Γρηγορίου, Σ. Ζαφείρης, Α. Σιάμισης, Σ. Κοντονάσιος και Γ. Μαλόγλου.

Ο κ. Τσοτσορός είναι καθηγητής οικονομικών και έχει διατελέσει στέλεχος του δημοσίου (ΔΕΗ, ΟΑΕΕ, κ.α.) και του ιδιωτικού τομέα (Σκάι, Alpha, Polis, κ.α.). Ο κ. Στεργιούλης είναι στέλεχος των ΕΛΠΕ, ήταν συντονιστής του έργου αναβάθμισης του διυλιστηρίου Ελευσίνας και σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Διαφήμιση