Αρχική Ειδήσεις Το Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενεί την τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

Το Βυζαντινό Μουσείο φιλοξενεί την τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

0
Διαφήμιση

Σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για τον πολιτισμό των βυζαντινών χρόνων, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί η φετινή απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στις 5 Ιουνίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 20:30 το βράδυ.

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ή Μουσείο Λοβέρδου ιδρύθηκε το 1914 και σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 25.000 εκθέματα από τον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο, όπως εικόνες, γλυπτά, μικροτεχνίες, τοιχογραφίες, κεραμικά, υφάσματα, χειρόγραφα και αντίγραφα, τα οποία αναδεικνύονται με σύγχρονο τρόπο, σύμφωνα με τις νέες τάσεις της μουσειολογίας.

Το μουσείο στεγάζεται στο «Μέγαρο των Ιλισσίων» ή «Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας», ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό δείγμα της εποχής του Όθωνα, στο οποίο κλασικά στοιχεία, για παράδειγμα η τριαδική συμμετρία των όψεων, συνδυάζονται αρμονικά με ρομαντικά, όπως οι τοξοστοιχίες). Μία από τις καλύτερες δημιουργίες του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη, απόφοιτου της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής του Βερολίνου και μαθητή του νεοκλασικιστή Karl Friedrich Schinkel, το έξοχο αυτό διώροφο οικοδόμημα ολοκληρώθηκε το 1848 ως οικία της Δούκισσας της Πλακεντίας η οποία διέμεινε εκεί μέχρι το θάνατό της, το 1854.

Σε αυτή την όαση πολιτισμού, στο κέντρο της Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας 22), με εύκολη πρόσβαση από τον σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός και πολύ κοντά στον χώρο στάθμευσης POLIS, θα πραγματοποιηθεί η φετινή γιορτή επιβράβευσης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας με την απονομή των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015.

Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας. Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε πριν από έντεκα χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του «ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 210-6196757.

Διαφήμιση