Αρχική Καταστροφές Τεράστιο οικονομικό και οικολογικό πρόβλημα η σπατάλη φαγητού

Τεράστιο οικονομικό και οικολογικό πρόβλημα η σπατάλη φαγητού

0
Διαφήμιση

Η σπατάλη φαγητού δημιουργεί ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και οι χώρες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα που περισσεύουν δίδονται σε αυτούς που πεινούν αντί να πετιούνται, υπογράμμισαν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Η διήμερη σύνοδός τους στην Κωνσταντινούπολη επικεντρώθηκε στα προβλήματα της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής, συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου των κλιματικών αλλαγών.

Μια μείωση της ποσότητας των τροφίμων που πετιούνται θα βελτίωνε την επισιτιστική ασφάλεια, σημείωσαν επίσης οι υπουργοί Γεωργίας της G20 στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου τους.

“Επισημαίνουμε με μεγάλη ανησυχία την σημαντική έκταση της απώλειας και της απόρριψης τροφίμων (…) και τις αρνητικές τους συνέπειες για την επισιτιστική ασφάλεια, την διατροφή, την χρήση φυσικών πόρων και το περιβάλλον”, προσθέτουν οι υπουργοί.

“Αυτό το επισημαίνουμε ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστια οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία”, υπογραμμίζουν.

Υπολογίζεται ότι 1,3 δισεκ. τόνοι τροφίμων, ή περίπου το 30% της παγκόσμιας παραγωγής, πάνε χαμένοι ή πετιούνται ετησίως, ανακοίνωσε πέρυσι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Υπηρεσίες του ΟΗΕ υπογραμμίζουν ότι αυτή η ποσότητα τροφίμων θα μπορούσε με άνεση να θρέψει τα 800 εκατομμύρια των ανθρώπων που πεινούν στον κόσμο.

Για την καταπολέμηση του προβλήματος αυτού, οι χώρες χρειάζεται να κάνουν καλύτερους υπολογισμούς όσον αφορά τις ποσότητες των τροφίμων που πετιούνται, όπως και σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει η απόρριψη των τροφίμων, καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Γεωργίας της G20.

Διαβάστε επίσης:  Το μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο εκρήγνυται για πρώτη φορά από το 1984
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ πιο απλός και ανέξοδος τρόπος για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά!
Επόμενο άρθρο«Αρνητικό ορόσημο» το ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ