Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Θεσσαλία

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Θεσσαλία

0
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, το οποίο ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης κουνουπιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για θέματα υγείας, Γιώργος Τσίγκας, στην παρούσα φάση, το πρόγραμμα βασίζεται στην καταπολέμηση των προνυμφών των κουνουπιών στις εστίες ανάπτυξής τους με ψεκαστική εφαρμογή κατά τα προβλεπόμενα.

Οι ψεκασμοί γίνονται σε εστίες αναπαραγωγής, οι οποίες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίγκα, η σημασία του προγράμματος έγκειται στον περιορισμό της ενόχλησης και στις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και τον περιορισμό της μετάδοσης ασθενειών, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία κ.λπ., όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Η αντιμετώπιση προνυμφών κουνουπιών, εκτός από τη χημική καταπολέμηση, βασίζεται και στον περιορισμό των εστιών ανάπτυξης (αποστράγγιση, καθαρισμός των εστιών από τη βλάστηση σε κανάλια, ρυάκια κ.λπ.).

Με αυτή την ευκαιρία, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης απευθύνει κάλεσμα στις υπηρεσίες των δήμων και τους πολίτες στο αστικό και το αγροτικό περιβάλλον, να καθαρίζουν τον χώρο από εστίες ανάπτυξης, όπως συντριβάνια, λιμνούλες, δοχεία με στάσιμο νερό, ποτίστρες ζώων κ.λπ.

Ο κ. Τσίκγας προσθέτει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχνούν την ατομική προστασία από τα ενήλικα κουνούπια, η οποία είναι πολύ σημαντική.

Διαφήμιση