Αρχική Ειδήσεις Θερμοκήπιο λαχανικών στη Μογγολία

Θερμοκήπιο λαχανικών στη Μογγολία

0
Διαφήμιση

Η επένδυση οικονομικών κεφαλαίων 1 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή θερμοκηπίου λαχανικών στη Μογγολία, συμφωνήθηκε στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο Ουλάν Μπατόρ.

Την έναρξη των εργασιών του φόρουμ έκαναν ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και ο πρωθυπουργός της Μογγολίας Χιμέντ Σαϊκανμπιλέγκ, με τη συμμετοχή 25 επιχειρηματιών από τη Βουλγαρία, αλλά και περισσότερων από 60 επιχειρηματιών από τη Μογγολία.

Η κατασκευή του θερμοκηπίου θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, αλλά και την εμπειρία της γειτονικής χώρας. Τα απαραίτητα οικονομικά κεφάλαια προέρχονται από ρύθμιση του χρέους της Μογγολίας έναντι της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το θερμοκήπιο θα παράγει ντομάτες, αγγουράκια και πιπεριές, καλύπτοντας τις ανάγκες της Μογγολίας.

Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες από τη Μογγολία έδειξαν ενδιαφέρον για την εμπειρία που έχει η Βουλγαρία στην εγκατάσταση και λειτουργία αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου της παραγωγής σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, η Μογγολία έχει επιδείξει ενδιαφέρον για την υιοθέτηση συστηματικοποιημένης πρακτικής στην παραγωγή και επεξεργασία γάλατος και γαλακτομικών προϊόντων, στη βάση της γενικότερης πρακτικής και των κανόνων της ΕΕ. Το ζήτημα της διμερούς συνεργασίας στην παραγωγή γάλακτος, θα συζητηθεί κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Μογγολίας, στη Βουλγαρία, τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, οι εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ ανέδειξαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της τεχνολογίας της πληροφορικής, των φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και της ενέργειας.

Διαφήμιση