Αρχική Ειδήσεις Η θέση Σάλλα και Θωμόπουλου για Τράπεζα Πειραιώς και διαπραγματεύσεις

Η θέση Σάλλα και Θωμόπουλου για Τράπεζα Πειραιώς και διαπραγματεύσεις

0
Διαφήμιση

Τη θέση τους για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους εξέφρασαν ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Άνθιμος Θωμόπουλος και ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Σάλλας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σάλλας ανέφερε: «Η επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμικούς εταίρους είναι απαραίτητη για τη χώρα, ώστε να αρθούν οι αβεβαιότητες και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην οικονομία και την ελληνική αγορά. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, την πρόσβασή του σε φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

Η αποκατάσταση της ρευστότητας είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Αυτός είναι και ο προσφορότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς επιτρέπει την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και την άσκηση αναδιανεμητικής πολιτικής για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ευαίσθητων κοινωνικών στρωμάτων.

Η Τράπεζα Πειραιώς προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες και το ρόλο της στην ελληνική οικονομία.»

Από την πλευρά του ο κ. Θωμόπουλος σημείωσε: «Παρά την οικονομική αβεβαιότητα που επηρέασε αναπόφευκτα τόσο τη ρευστότητα όσο και την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, τα αποτελέσματα του Ομίλου μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε -€69 εκατ. το 1o 3μηνο του 2015 έναντι -€246 εκατ. το αντίστοιχο 3μηνο του 2014. Ειδικά, η Τράπεζα στην Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα €23 εκατ. μετά το 1ο 3μηνο του 2011.

Η βελτίωση του αποτελέσματος οφείλεται στην ενίσχυση των λειτουργικών αποτελεσμάτων που ανήλθαν σε €266 εκατ., ενισχυμένα από την άνοδο των καθαρών εσόδων αλλά και τη συγκράτηση του κόστους λειτουργίας.

Εντούτοις, οι εκροές καταθέσεων από την αρχή του έτους προσέγγισαν το 15%, με αποτέλεσμα την αύξηση της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα. Ταυτόχρονα, ο σχηματισμός νέων καθυστερήσεων αυξήθηκε ελαφρά, ανακόπτοντας την πτωτική τάση των τελευταίων τριμήνων. Παρά ταύτα, ο δείκτης κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση αυξήθηκε στο επίπεδο του 57% από 51% το Μάρτιο 2014.

Η κεφαλαιακή επάρκεια του Ομίλου παραμένει ισχυρή, με το δείκτη Common Equity Tier I να διαμορφώνεται στο 11,9% το Μάρτιο 2015.

Η Τράπεζα Πειραιώς, συμβάλλοντας στη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, απορρόφησε τον Απρίλιο 2015 την Πανελλήνια Τράπεζα. Επίσης, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της Piraeus Bank Egypt, ενισχύοντας περαιτέρω το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛειτουργική κερδοφορία πέτυχε το α’ τρίμηνο η Hellas Online
Επόμενο άρθροΞεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ