Αρχική Καταστροφές Ξεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία

Ξεπέρασαν τους 1.700 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία

0
Διαφήμιση

Εκατοντάδες θάνατοι από το κύμα καύσωνα στην Ινδία θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί αν οι αρχές ακολουθούσαν το παράδειγμα της πόλης Αχμενταμπάντ, η οποία εισήγαγε μέτρα, όπως η λειτουργία χώρων με κλιματισμό, για να προστατεύει τους πολίτες της από τις υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσαν σήμερα ειδικοί.

Συνολικά 1.786 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους αυτήν την εβδομάδα από το κύμα καύσωνα που πλήττει την βόρεια και την νότια Ινδία, με το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 46 βαθμούς Κελσίου στα κρατίδια Άντρα Πραντές και Τελανγκάνα, αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Οι άδειες των γιατρών έχουν ανακληθεί ώστε να βοηθήσουν στην φροντίδα των χιλιάδων ανθρώπων που συρρέουν στα νοσοκομεία και τις κλινικές με προβλήματα υγείας τα οποία έχουν προκληθεί από την υπερβολική ζέστη. Οι περισσότεροι νεκροί από το κύμα καύσωνα είναι εργάτες οικοδομών, άστεγοι και ηλικιωμένοι.

Ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, η Ινδία αναμένεται να αντιμετωπίζει συχνότερα κύματα καύσωνα, όπως αυτό που προκάλεσε τόσους θανάτους, και θα πρέπει, σύμφωνα με ειδικούς, να χαρακτηρίσει το καιρικό αυτό φαινόμενο μια φυσική καταστροφή, όπως συμβαίνει με τις πλημμύρες ή τους σεισμούς, και να καταρτίσει μια στρατηγική για να προστατεύει τους πιο ευάλωτους.

“Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες υπογραμμίζουν την ανάγκη για προσαρμοσμένα τοπικά σχέδια για την αντιμετώπιση του καύσωνα και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις του στην υγεία”, σημείωσε ο Αντζάλι Τζαϊσουάλ, του Συμβουλίου Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων (NRDC), το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ.

“Το Σχέδιο Δράσης για τον Καύσωνα της Αχμενταμπάντ –το πρώτο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Νότιας Ασίας κατά των κυμάτων υπερβολικής ζέστης– αποσκοπεί στην προστασία των ευαίσθητων κοινοτήτων των πόλεων κατά την διάρκεια αυτού του είδους των καταστροφών”, πρόσθεσε.

Μετά τον καύσωνα που έπληξε τον Μάιο του 2010 την Αχμενταμπάντ, μια πόλη 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην δυτική Ινδία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 1.300 ανθρώπων, οι τοπικές αρχές χαρτογράφησαν τις περιοχές στις οποίες ο πληθυσμός διέτρεχε υψηλό κίνδυνο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης.

Οι αρχές πραγματοποίησαν επίσης μια εκστρατεία πληροφόρησης της κοινής γνώμης για τους κινδύνους των υψηλών θερμοκρασιών και θέτουν σε λειτουργία “κλιματιζόμενους χώρους” σε ναούς, δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για την διαχείριση καταστροφών στα κρατίδια Οντίσα και Άντρα Πραντές που επλήγησαν πολύ από τον πρόσφατο καύσωνα δήλωσαν ότι είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο πριν από την επέλασή του, αλλά παραδέχθηκαν ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί κι άλλα μέτρα για να μπορέσουν οι πόλεις να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

“Από την στιγμή που τα κύματα καύσωνα πλήττουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε μια απομάκρυνση των κατοίκων. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως αυτή”, σημείωσε ένας αξιωματούχος του κρατιδίου Άντρα Πραντές, στο οποίο 1.020 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το πρόσφατο κύμα καύσωνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ θέση Σάλλα και Θωμόπουλου για Τράπεζα Πειραιώς και διαπραγματεύσεις
Επόμενο άρθροΑν και μειωμένο παραμένει υψηλό το ποσοστό καπνιστών στην Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ