Αρχική Ειδήσεις Λειτουργική κερδοφορία πέτυχε το α’ τρίμηνο η Hellas Online

Λειτουργική κερδοφορία πέτυχε το α’ τρίμηνο η Hellas Online

0
Διαφήμιση

Στα 49,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συνολικά έσοδα της Hellas online στο πρώτο τρίμηνο του 2015

Η διοίκηση αποδίδει την πτώση – κατά 9,1% σε σχέση με πέρυσι- στη μείωση του μέσου εσόδου ανά πελάτη στις υπηρεσίες λιανικής και εταιρικών πελατών, απόρροια του έντονου ανταγωνισμού τιμών που επικρατεί στην αγορά, όσο και στη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα. Οι ζημίες προ φόρων (ΕΒΤ) της εταιρείας διευρύνθηκαν σε 2,6 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν στα 10,8 εκατ. ευρώ από 13,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κόστη των αποσβέσεων ανήλθαν σε 11,4 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση 1,4%. Στο πρώτο τρίμηνο του 2015, οι ταμειακές ροές από λειτουργικές και επενδυτικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 3,4 εκατ. ευρώ (εκροή) έναντι 1 εκατ. ευρώ (εισροή) την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο καθαρός δανεισμός του πρώτου τριμήνου του 2015 διαμορφώθηκε σε 191,6 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 35,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ο όμιλος προχώρησε σε αναχρηματοδότηση των δανειακών του υποχρεώσεων μέσω νέας σύμβασης ανοικτού δανείου, διετούς διάρκειας, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ με την Vodafone Investments Luxembourg SARL (εταιρεία του Vodafone Group).

Στοιχεία Συνδρομητικής Βάσης

Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρείας στο τέλος του α’ τριμήνου του 2015 ανήλθε σε 561.228 πελάτες, αύξηση 6,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και το εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς στο 27,5%. Παρά το έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς, η hellas online στο α’ τρίμηνο του 2015 ανήλθε πρώτη στις νέες συνδέσεις LLU αποσπώντας το 56%.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2015 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Διονύσης Γρηγοράτος δήλωσε: «Η hellas online εξακολουθεί να διευρύνει την πελατειακή της βάση και να παρουσιάζει ισχυρή λειτουργική κερδοφορία, παρά τον έντονο ανταγωνισμό της ευρυζωνικής αγοράς. Από κοινού με τη Vodafone οδηγούμε τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών εισάγοντας καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας.

Επιπρόσθετα, συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τη διαδικασία ενοποίησης των δύο εταιρειών η οποία απαιτεί, χρόνο, πολλή και οργανωμένη δουλειά, καθώς και σταθερά βήματα, ώστε να επιφέρει στο έπακρο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here