Αρχική Ειδήσεις Ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του TAP ζητεί ο Π....

Ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του TAP ζητεί ο Π. Λαφαζάνης

0
Διαφήμιση

Να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του TAP ζητεί ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης με επιστολή του στον John Attrill, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Trans Adriatic Pipeline AG (TAP AG).

Ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι θα εξεταστεί θετικά το ζήτημα του ΦΠΑ που αποτελεί πιθανό συγκριτικό μειονέκτημα για τις ελληνικές εταιρείες.

Η επιστολή του υπουργού Π. Λαφαζάνη

Αξιότιμοι κύριοι,

Η κατασκευή του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP) αποτελεί έργο ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή μας και την Ευρώπη.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα υλοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προτιμήσετε και θα επιλέξετε, κατά κύριο λόγο, ελληνικές εταιρείες τόσο για την κατασκευή του αγωγού και των συναφών έργων, όσο και για την προμήθεια των υλικών που απαιτούνται. Εκτιμούμε ότι μία τέτοια σας επιλογή θα συμβάλλει στην αποδοχή του Έργου από τις τοπικές κοινωνίες και θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και την θετική στάση της κοινωνίας απέναντί του.

Δε ζητάμε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας. Θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν πρόσφοροι τρόποι, μέσα και μέθοδοι έτσι ώστε ελληνικές αξιόπιστες εταιρείες που έχουν κατάλληλη τεχνογνωσία, ικανότητες και εξοπλισμό, να συμμετάσχουν ουσιαστικά στην κατασκευή του έργου.

Θεωρούμε φυσικό να σεβαστείτε τα όσα συνομολογήσαμε στο άρθρο 8 της σύμβασης σύμφωνα με το οποίο: «….. ο Επενδυτής του Έργου θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι κανόνες, οι διαδικασίες και τα κριτήρια αξιολόγησης και καταλληλότητας (συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών απαιτήσεων) που εφαρμόζει στις διαδικασίες ανάθεσης που διεξάγει για το σκοπό των δραστηριοτήτων του Έργου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την κατασκευή και τον εφοδιασμό των υλικών για τις Ελληνικές Εγκαταστάσεις, ενθαρρύνουν τη χρήση Ελληνικών εταιριών και εργατικού δυναμικού σε όλο το εύρος της αλυσίδας εφοδιασμού του Έργου με το να διασφαλίζει ότι δεν υφίσταται καμία διάκριση κατά των Ελληνικών εταιριών….».

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από την πλευρά μας θα εξετάσουμε θετικά το ζήτημα του ΦΠΑ, το οποίο έχει προβληθεί ως πιθανό συγκριτικό μειονέκτημα στην επιλογή ελληνικών εταιρειών, αν και οφείλουμε να πούμε ότι και από τη δική σας πλευρά χρειάζεται κατανόηση επί του θέματος.

Περιμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από την Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκτοξεύει την επικοινωνία του νοικοκυριού με το connected home η Wind
Επόμενο άρθροΤουλάχιστον δύο νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στις νότιες ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ