Αρχική Καταστροφές Τουλάχιστον δύο νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στις νότιες ΗΠΑ

Τουλάχιστον δύο νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στις νότιες ΗΠΑ

0
Διαφήμιση

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στις νότιες ΗΠΑ, που σάρωσαν ισχυρές καταιγίδες και ένας ανεμοστρόβιλος κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, γνωστοποίησαν οι αρχές σήμερα.

Ένα ζευγάρι από το Αρκάνσας (νότια) έχασε την ζωή του, όταν το τροχόσπιτο όπου διέμενε διαλύθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους, εξήγησε ο ιατροδικαστής σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νοτιότερα, στην περιοχή Βαν της πολιτείας του Τέξας, 10 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας, Τσακ Άλεν.

Σπίτια καταστράφηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη σοβαρές ζημιές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν αυτήν την περιοχή της κομητείας του Βαν Ζαντ χθες το βράδυ.

«Περίπου 26 άνθρωποι εντοπίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής» επανέλαβε ο Άλεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 30% των κτιρίων της πόλης υπέστη καταστροφές.

«Αυτή τη στιγμή οι πυροσβέσεις και τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι προκειμένου να προβούν σε νέους ελέγχους. Ψάχνουμε εάν υπάρχουν ενδεχομένως επιπλέον τραυματίες» διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ έχει επίσης αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να βοηθήσει στο να εγκατασταθούν καταφύγια, στα οποία οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να προσέρχονται από χθες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και προβλέπουν ότι σφοδρές καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις θα πλήξουν το Τέξας και την κοιλάδα του Μισισίπι.

Διαφήμιση