Αρχική Ειδήσεις Το θόρυβο της Μαύρης Θάλασσας θα μελετήσουν επιστήμονες

Το θόρυβο της Μαύρης Θάλασσας θα μελετήσουν επιστήμονες

0
Διαφήμιση

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Ωκεανολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Βάρνα, θα μελετήσουν το επίπεδο θορύβου στη βουλγαρική οικονομική ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για πρώτη φορά.

Η σχετική έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποίησης της Οδηγίας Θαλάσσιας Στρατηγικής, που παρουσίασε η επικεφαλής της Διεύθυνσης για τη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας Ντεσισλάβα Κονσούλοβα. Οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίηση του πρότζεκτ (πάνω από 1,3 εκατ. λέβα) έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

Η διάρκειά του θα είναι 13 μήνες και εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα πρέπει να μελετηθούν 11 δείκτες και να βελτιωθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης της Μαύρης Θάλασσας.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ θα διενεργηθούν, επίσης, μια σειρά ελέγχων, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για το πλαγκτόν, τα είδη ψαριών και τον αριθμό και τα είδη των θαλάσσιων θηλαστικών.

Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν -μεταξύ άλλων- να εντοπίσουν τυχόν “ξένο” φυτοπλαγκτόν ή ζωοπλαγκτόν στα νερά της Μαύρης Θάλασσας, ενώ θα μελετήσουν, για πρώτη φορά, την παρουσία τυχόν πλαστικών στοιχείων εντός των ψαριών.

Διαφήμιση