Αρχική Ειδήσεις Τα υδατοδρόμια απασχόλησαν τον Σταθάκη με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Τα υδατοδρόμια απασχόλησαν τον Σταθάκη με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

0

Για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία αδειοδότησης των Υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» καθώς και για τον σχεδιασμό της για τις πτήσεις Υδροπλάνων στην Ελλάδα, ενημερώθηκε ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης από τους εκπροσώπους της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Στην συνάντηση με τον κ. Γιώργο Σταθάκη συμμετείχαν από την εταιρεία οι κ.κ. Τάσος Γκόβας, Ανδρέας Καροτσιέρης, Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς επίσης και η κυρία Έλλη Παπακοσμά αρμόδια για θέματα Μεταφορών και η κυρία Παντελάκη Ευαγγελία αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας.

Ειδικότερα ο Υπουργός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μετά την συνάντηση ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως το Υδροπλάνο εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του Τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους. Επίσης η ανάπτυξη των Υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά της εταιρείας ο Πρόεδρος κ.Τάσος Γκόβας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη για την ανάπτυξη των Υδατοδρομίων και των Υδροπλάνων στην χώρα μας.

Μετά την αδειοδότηση του πρώτου Υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 16 που έχει αναλάβει η εταιρεία μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο Υδατοδρομίων που θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here