Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Σαρώνουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί στη Γερμανία

Σαρώνουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί στη Γερμανία

0
Διαφήμιση

Η Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος είχε παρουσία με ξεχωριστό εθνικό περίπτερο μέσω του Enterprise Greece στην 22η Διεθνή Έκθεση Οίνου και Ποτών PROWEIN 2015 και ήταν μία από τις επτά ιδιαίτερα προβεβλημένες και σημαντικές οινοπαραγωγικές χώρες που συμμετείχαν στην έκθεση.

Συνολικά 65 Έλληνες οινοπαραγωγοί παρουσίασαν την παραγωγή τους στην έκθεση, η οποία διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2015 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οινοπαραγωγών εκθετών δηλώνουν ότι έμειναν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στην έκθεση, τονίζοντας τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την κατά κοινή ομολογία αναβαθμισμένη παρουσία του ελληνικού περιπτέρου και οργάνωση της συμμετοχής από την Enterprise Greece.

Χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος προβολής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Στέλιος Μπουτάρης, δήλωσε: «Οι Έλληνες παραγωγοί εμφανίστηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και για πρώτη φορά οι επισκέπτες έρχονταν ψάχνοντας επώνυμες ελληνικές περιοχές, όπως η Σαντορίνη, η Νεμέα, η Νάουσα κ.ά. Μπορούμε να πούμε πλέον με μεγάλη χαρά ότι το ελληνικό κρασί έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του».

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος του ελληνικού προξενείου, Ιάκωβος Κολλάρος και εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή.

Η Prowein είναι η μεγαλύτερη έκθεση οίνου και ποτών στον κόσμο, προσελκύοντας περισσότερους από 50.000 επισκέπτες από 123 χώρες και στην οποία συμμετέχουν 6.000 εκθέτες από 50 χώρες.

Η Enterprise Greece συνεργάζεται στενά με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου και τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, ώστε με ένα καλά μελετημένο στρατηγικό σχεδιασμό να τεθούν οι βάσεις της προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό, με στόχο να βρει τη θέση που του αξίζει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο Γεώργιος Φιλιόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος του Enterprise Greece, τόνισε: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες μέσω της στενής μας συνεργασίας με τους οινοποιούς στο πρόγραμμα της διείσδυσης στη Γερμανία αλλά και σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την προβολή του ελληνικού οίνου σε τρίτες χώρες».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here