Αρχική Ειδήσεις Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi

0
Διαφήμιση

Έχοντας την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη στο επίκεντρο, ο Όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ το δίκτυο 4ης γενιάς της COSMOTE καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων, πετυχαίνοντας πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 70%.

Αφού προχώρησε το 2014 στην απόκτηση επιπλέον φασματικών περιοχών, η COSMOTE προχώρησε πρώτη στην Ελλάδα στην εμπορική διάθεση υπηρεσιών 4G+ για ταχύτητες έως και 300Mbps.

Τα παραπάνω είναι απόρροια της συνολικής αναδιάρθρωσης και μείωσης του καθαρού δανεισμού του ΟΤΕ που διασφάλισε τη σταθερότητά του. Παρά την κρίση, ο Όμιλος εξυπηρετεί με συνέπεια το δανεισμό του και αυξάνει τις επιδόσεις του σταθεροποιώντας τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία, ανακάμπτοντας στην κινητή, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, διατηρώντας το περιθώριο EBITDA και δημιουργώντας ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα.

Η θετική αυτή εικόνα επέτρεψε στη διοίκηση του Ομίλου να προτείνει τη διανομή μερίσματος, έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση δίνει στον ΟΤΕ τη δυνατότητα πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, αλλά και συνεχούς εμπλουτισμού υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΤΕ σε μια ανταγωνιστική και χρηματοοικονομικά ισχυρή εταιρεία, παρουσίασαν σε θεσμικούς επενδυτές ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ευρίκος Σαρσέντης και ο Υπεύθυνος Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης Ομίλου ΟΤΕ, κ. Κωνσταντίνος Μασέλης, στο πλαίσιο του European & Emerging MarketsTelecoms Conference της Citi, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 17 και 19 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη του ΟΤΕ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη από τα κορυφαία διεθνή funds και να αναλύσουν το επιτυχημένο χρηματοοικονομικό πλάνο του Ομίλου, που, εν μέσω κρίσης, διασφάλισε τη βιωσιμότητά του Ομίλου ΟΤΕ και επέτρεψε την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που ισχυροποιούν περαιτέρω τη θέση του στην ελληνική αγορά.

Στο ετήσιο συνέδριο European & Emerging MarketsTelecoms της Citi στο Λονδίνο, συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Ευρώπης και των αναπτυσσόμενων χωρών, προσελκύοντας στελέχη από τα σημαντικότερα επενδυτικά funds από ολόκληρο τον κόσμο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here