Αρχική Ειδήσεις Τα αυριανά ηγετικά στελέχη αναδεικνύει η ΟΤΕ-COSMOTE

Τα αυριανά ηγετικά στελέχη αναδεικνύει η ΟΤΕ-COSMOTE

0
Διαφήμιση

Στους κορυφαίους εργοδότες για νέους που αναζητούν εργασία αναδείχθηκαν, για μια ακόμη φορά, o ΟΤΕ και η COSMOTE σύμφωνα με την έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Kariera.gr, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 νέοι απόφοιτοι.

Μάλιστα, οι ΟΤΕ και COSMOTE ανέβηκαν κατά τέσσερις θέσεις στη συγκεκριμένη κατάταξη σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι σημαντικότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν την επιλογή εργοδότη για τους νέους είναι οι ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, οι ικανοποιητικές αμοιβές, οι προοπτικές εξέλιξης και ένα εργασιακό περιβάλλον με ήθος και εργασιακή ασφάλεια.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, μια σύγχρονη εταιρεία τεχνολογίας, διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της, ενώ με τις σημαντικές της επενδύσεις, σε υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, εδραιώνει τη θέση της στην αγορά. Κοινός παράγοντας των επιτευγμάτων αυτών και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελούν οι άνθρωποι του ΟΤΕ.

Ο Όμιλος διαθέτει στελέχη με άριστη τεχνογνωσία, επαγγελματική εμπειρία και υπευθυνότητα και δίνει έμφαση στις αξίες της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας. Παράλληλα η εταιρεία, στοχεύοντας στη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της, υλοποιεί τα μεγαλύτερα προγράμματα εκπαίδευσης στη χώρα, όπως είναι τα προγράμματα επανακατάρτισης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων (re skilling/up skilling).

Επενδύοντας σε ένα σύγχρονο, δυναμικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που επιβραβεύει τις υψηλές επιδόσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ φιλοδοξεί να παραμείνει στις κορυφαίες επιλογές των ταλαντούχων νέων που αναζητούν επαγγελματική καριέρα. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση των μελλοντικών ηγετικών στελεχών, μέσω του OTE-COSMOTE Graduate Trainee Program, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας σημειώσει μεγάλη απήχηση.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει προσωρήσει με ταχείς ρυθμούς τη διαδικασία επιλογής των αυριανών ηγετών, που θα προσληφθούν στον Όμιλο ΟΤΕ μέσω του ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program. Περίπου 2.500 υποψήφιοι κατέθεσαν τις αιτήσεις τους, εκ των οποίων οι 500 πέρασαν από τον πρώτο γύρο επιλογής!

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα περάσουν προσωπικές συνεντεύξεις και στη συνέχεια θα αξιολογηθούν προσωπικά από στελέχη του Ομίλου. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος Απριλίου, οπότε και θα επιλεγούν οι 10 ταλαντούχοι νέοι που θα προσληφθούν και θα εργασθούν στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας για να αποτελέσουν τα στελέχη του αύριο.

Για τους συμμετέχοντες που πέρασαν από τον πρώτο γύρο επιλογής, διοργανώθηκε το ολοήμερο Career Planning Workshop, στην OTEAcademy, με συμβουλές καριέρας και βιωματικές ασκήσεις. Στο workshop συμμετείχαν πάνω από 300 υποψήφιοι αρκετοί από τους οποίους το παρακολούθησαν μέσω live streaming από το εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, παρευρέθηκε στο workshop και συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την επιτυχία τους να ξεχωρίσουν, παρά τα αυστηρά κριτήρια. Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στον όμιλο ΟΤΕ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας, έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες και έναν από τους βασικότερους επενδύτες, τονίζοντας ότι οι επενδύσεις του ομίλου αλλάζουν τη χώρα.

Αναφερόμενος στους συμμετέχοντες δήλωσε: «Βασιστείτε στις δυνάμεις σας και αντιμετωπίστε ακόμη και την αποτυχία ως ευκαιρία. Όποιο κι αν είναι το περιβάλλον, μπορείτε να ξεπεράσετε τις δυσκολίες, αρκεί να το πιστέψετε. Πρέπει να έχετε όραμα και να βάλετε στόχους. Να αποφασίσετε πώς θα προχωρήσετε και να κυνηγήσετε τους στόχους που έχετε θέσει. Έτσι θα πετύχετε.»

Οι συμμετέχοντες στο Career Planning Workshop, αφού πήραν μια γεύση από την κουλτούρα και τη λειτουργία του Ομίλου ΟΤΕ, έμαθαν περισσότερα για τον εαυτό τους, προκειμένου να ερμηνεύσουν σωστά το προσωπικό τους επαγγελματικό προφίλ, ενώ ήρθαν σε επαφή και με στελέχη της εταιρείας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά παιχνίδια, συμβουλές προώθησης προσωπικών ικανοτήτων, ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού, οδηγίες συμπλήρωσης βιογραφικού, επαγγελματικής συνέντευξης, αλλά και δημιουργίας ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων.

Διαφήμιση