Αρχική Ειδήσεις Συμμαχία Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τουριστικούς φορείς για τις Κρουαζιέρες

Συμμαχία Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με τουριστικούς φορείς για τις Κρουαζιέρες

0
Διαφήμιση

Με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού για την υποδοχή των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι και στην πόλη ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους  τουριστικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερωθήκαν  από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, κ. Γιάννη Μπρα, για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΛΗ για την προώθηση της κρουαζιέρας μέσα στο 2015, αλλά και για το 2016, καθώς και για τη συμμετοχή του ΟΛΗ στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Μαϊάμι, τη Seatrade Cruise Shipping Miami 2015.

Μάλιστα, ο κ. Μπρας διαπίστωσε την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που θα εισάγουν καινοτομία και θα αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία θα αφορούν στη συνεργασία  του ΟΛΗ με τους υπόλοιπους φορείς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Κεντρικό μήνυμα στις ομιλίες όλων ήταν ότι η επιτυχής ανάδειξη μιας πόλης/νησιού σε σταθερά ανταγωνιστικό προορισμό κρουαζιέρας απαιτεί την ύπαρξη γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές, και κυρίως άριστη συνεργασία μεταξύ πόλης-λιμανιού-τουριστικών/εμπορικών φορέων στην κατεύθυνση της επίλυσης καθημερινών και πρακτικών προβλημάτων και της ανάδειξης του λεγόμενου “τουρισμού εμπειρίας”.

Επιτίμησαν όμως όλοι οι συμμετέχοντες το επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του λιμανιού, του Δήμου, του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας τόσο στη διαχείριση της καθημερινότητας, όσο και στην προώθηση κοινών δράσεων με επίκεντρο την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας και εναλλακτικών μορφών ενημέρωσης στην ανάδειξη των ιστορικών-πολιτιστικών μνημείων και στην υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και εξήραν την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του λιμανιού του Ηρακλείου σε αυτό τον τομέα.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν μικρότερες κατά περίπτωση συσκέψεις για εξειδίκευση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, όπως το θέμα της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, η συνεργασία μεταξύ Δήμου, Ο.Λ.Η. και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για τις “έξυπνες” σημάνσεις μέσα στην πόλη κ.λπ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από είκοσι φορείς, μεταξύ αυτών η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, εκπρόσωπος ΕΟΤ Ηρακλείου, 13ης ΕΒΑ Ηρακλείου, Τροχαίας Ηρακλείου, Τουριστικής Αστυνομίας, Κ.Λ.Η., Εμπορικού Συλλόγου, Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων, Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβ.Αυτ. Ταξί Ηρακλείου, Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων και Open Bus και Συλλόγου Επισιτισμού & Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινό μέτωπο από όλους τους φορείς στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας και προσφοράς  στους επισκέπτες υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών και φιλοξενίας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here