Αρχική Ειδήσεις Palladian Conferences: Συνέδριο για σακχαρώδη διαβήτη και διατροφή

Palladian Conferences: Συνέδριο για σακχαρώδη διαβήτη και διατροφή

0
Διαφήμιση

Η Palladian Conferences διοργανώνει, για πρώτη χρονιά, το συνέδριο «ατηεns diabetes forum: σακχαρώδης διαβήτης και διατροφή», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη), του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) και με την υποστήριξη της ΚΑΡΤΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ.

Την επιμέλεια του συνεδρίου και τον συντονισμό των θεματικών πάνελ συζητήσεων θα έχει ο δημοσιογράφος για θέματα υγείας Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ενώ εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας, των θεσμικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ομιλητών.

Το συνέδριο έχει ως στόχο να εξετάσει τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στην πολιτική υγείας στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα. Το ATHENS DIABETES FORUM- Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή θα αποτελέσει μια πολυδιάστατη εκδήλωση, αφού θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του συνεδρίου, καθώς και τη πραγματοποίηση παράλληλων διαδραστικών εκδηλώσεων για το κοινό που θα εστιάσουν σε θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και σωστής διαχείρισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η θεματολογία του συνεδρίου θα βασιστεί στους εξής τομείς: πολιτικές υγείας για τον σακχαρώδη διαβήτη: η στρατηγική πρόληψης & η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης- διαχειρiση του σακχαρώδη διαβήτη- ζώντας με τον σακχαρώδη διαβήτη- τα δικαιώματα του διαβητικού ως ασφαλισμένου- ο ρόλος της ισορροπημένης διατροφής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό με τα ακόλουθα θέματα στην αίθουσα Ολυμπία 3-4:

  • 17:00 – 17:30: Διατροφικοί μύθοι στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Πυρογιάννη Βασιλική, MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • 17:30 – 18:00: Ο ρόλος της σωματικής δραστηριότητας και άθλησης: Διαχείριση βάρους – Παχυσαρκί, Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος Διαβητολόγος, Διευθύντρια Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (2013- 2014) -Ματίνα Κουτρουμπή, Εργαστήριο Καρδιοαναπνευστικής Δοκιμασίας Κόπωσης & Αποκατάστασης, Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • 18:00 – 18:30: Η Προσέγγιση & Αντιμετώπιση του Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 και 2, Χρήστος Σπ. Ζούπας, Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ», Επιστημονικός Υπεύθυνος Διαβητολογικού Αθηνών.
  • 18:30 – 19:00: Διατροφή: Σημασία διατροφικής εκπαίδευσης και ισορροπημένης διατροφής, ενεργειακό ισοζύγιο. Βιολογικά & λειτουργικά τρόφιμα – Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, Γιώργος Πανοτόπουλος, Ειδικός Παθολόγος – Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών- Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Βιολόγος (Α.Π.Θ.)
Διαφήμιση