Αρχική Ειδήσεις Χρονιά ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις αναμένει ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece

Χρονιά ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις αναμένει ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece

0
Διαφήμιση

Kατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece υπογράμμισαν, ότι οι προβλέψεις για το 2015 δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αναμένεται ακόμη μια χρονιά ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις.

Το 2014, οι αφίξεις από τη Γερμανία ανήλθαν σε 2,5 εκ. (+8,6%), συνεισφέροντας €2 δισ. (+ 4,6%) σε άμεσα έσοδα. Μάλιστα, βάσει των σχετικών προβλέψεων, διαφαίνεται πως η Γερμανική αγορά θα αναδειχθεί για ακόμα μια χρονιά σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού.

Διαδραματίζοντας συνδετικό ρόλο στη διασφάλιση ενός ισχυρού πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών οργανισμών τουρισμού, ο ΣΕΤΕ και η Marketing Greece μαζί με εκπροσώπους της Eurobank, της Aegean Airlines και της Enterprise Greece – κορυφαίων εταιρειών στο χώρο των επενδύσεων και των αερομεταφορών – μετέδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, σιγουριάς και παραγωγικότητας σε γερμανικά ΜΜΕ.

ΣΕΤΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece, Ανδρέας A. Ανδρεάδης, τόνισε ότι «Αν η θετική τάση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα συνεχιστεί, είμαστε βέβαιοι ότι η Γερμανική αγορά θα αναδειχθεί για ακόμα μια χρονιά σε έναν από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού. Μάλιστα, για την Ελλάδα, η προτίμηση των επισκεπτών της Γερμανίας προσδίδει ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί ενέχει το στοιχείο της στήριξης όχι μόνο του τουριστικού προορισμού, αλλά και της οικονομίας της χώρας».

AEGEAN Airlines

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε σχετικά: «Η βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και η θετική εμπειρία των Γερμανών πολιτών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2014, μας κάνει να αναμένουμε το 2015 ως άλλο ένα ισχυρό τουριστικό έτος.

Η AEGEAN, προσηλωμένη στη δέσμευσή της να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, επενδύει το 2015 σε ολοκαίνουρια αεροσκάφη, καθώς και στην εισαγωγή και καθιέρωση πολλαπλών νέων διαδρομών και υπηρεσιών για την υποστήριξη της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Φροντίζουμε ώστε οι πελάτες μας να λάβουν το πρώτο θετικό καλωσόρισμα στη χώρα μας, από τη στιγμή που επιβιβάζονται στο αεροσκάφος μας, παρουσιάζοντάς τους τοπικά προϊόντα και περιοχές της Ελλάδας. Φέτος είναι η χρονιά που προσφέρουμε ακόμη πιο άμεσες υπηρεσίες στη Γερμανία, από ό,τι στο παρελθόν.

Συνδέουμε 7 γερμανικές πόλεις με απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, αλλά και προς τις περιφερειακές μας βάσεις στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Καλαμάτα. Συνολικά προσφέρουμε 25 απευθείας δρομολόγια από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Τέλος, από την Αθήνα μπορούμε να συνδέσουμε το μικρότερο νησί με 33 εγχώριους προορισμούς, προσφέροντας την ευκαιρία για μοναδικές εμπειρίες σε νέα, άγνωστα μέρη».

Eurobank

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής της Eurobank, Κώστα Βασιλείου, «Ο τουρισμός έχει αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης της Ελληνικής οικονομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και σίγουρα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο ενός νέου, εξωστρεφούς και διεθνώς ανταγωνιστικού μοντέλου ανάπτυξης.

Η Eurobank, ως στρατηγικός οικονομικός εταίρος του ελληνικού τουρισμού, είναι η μοναδική τράπεζα που διαθέτει εξειδικευμένη μονάδα Hotel and Leisure, προσφέροντας τεχνογνωσία και εξατομικευμένες λύσεις που απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες του κλάδου.

Ενισχύουμε με συνέπεια την ηγετική μας θέση στον κλάδο του τουρισμού, μέσω απευθείας χρηματοδότησης και άντλησης κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές, για την υλοποίηση υγιών επιχειρηματικών εγχειρημάτων στον Ελληνικό τουρισμό».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΙσχυρότερα τα γονίδια του πατέρα από της μητέρας στους απογόνους
Επόμενο άρθροPalladian Conferences: Συνέδριο για σακχαρώδη διαβήτη και διατροφή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ