Αρχική Ειδήσεις Οι συνέπειες της ραγδαίας πτώσης του ευρώ στον τουρισμό της Ελλάδας

Οι συνέπειες της ραγδαίας πτώσης του ευρώ στον τουρισμό της Ελλάδας

0
Διαφήμιση

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου στο 1:1, μπορεί να ανεβάσει τις τουριστικές εισπράξεις στα 15 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για 14 δισ., σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Το ευρώ έχασε και τα επίπεδα του 1,06 δολ. με τους αναλυτές να μιλούν για πορεία του κοινού νομίσματος ολοταχώς προς ισοτιμία 1:1 σε σχέση με το δολάριο (το περίφημο parity). Η έναρξη του προγράμματος QE από την ΕΚΤ επιτείνει την υποχώρηση του νομίσματος.

Τι σημαίνει όμως η διολίσθηση του ευρώ πρακτικά και σε όρους καθημερινότητας για την Ελλάδα;

Όπως θα έχετε προσέξει μετά τις “φωτεινές” ημέρες που η αμόλυβδη βενζίνη στα πρατήρια πωλούνταν ακόμα και κάτω από το 1,30, σε τιμή δηλαδή που είχαμε να δούμε από πριν την έναρξη της κρίσης, το 2008.

Αυτό πλέον δεν ισχύει, παρά το γεγονός ότι το πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα κάτω από τα 60 δολ/βαρέλι (συγκεκριμένα στα 58 δολ.) και η βενζίνη παίρνει και πάλι την ανηφόρα, πάνω από το 1,45 ευρώ το λίτρο. Κι αυτό λόγω της υποχώρησης του ευρώ.

Την ίδια ώρα, όμως, θετικά έρχονται τα μηνύματα από τον τουρισμό, καθώς η ισοτιμία ευρώ δολαρίου στο 1:1, μπορεί να ανεβάσει τις τουριστικές εισπράξεις στα 15 δισ. ευρώ, έναντι εκτίμησης για 14 δισ., σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδη.

Διαφήμιση