Αρχική Ειδήσεις Νέα Εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

Νέα Εκστρατεία της HELMEPA στη Θεσσαλονίκη

0
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε στη Βιβλιοθήκη Bissell του American College of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολεγίου Ανατόλια, η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον – Ναυτιλία – Επιστήμες», της Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού της HELMEPA.

Η Εκστρατεία υποστηρίζεται οικονομικά από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Robert Sanders, εκπρόσωποι του Δημάρχου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλων φορέων και στελέχη του Κολεγίου Ανατόλια.

Στο χαιρετισμό του, ο οικοδεσπότης Δρ. Πάνος Βλάχος, Πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια, τόνισε πως στόχος του Κολεγίου είναι οι μαθητές του να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που αντιλαμβάνονται τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι μακρά, συνέχισε, η συνεργασία Κολλεγίου-HELMEPA η οποία και θα συνεχιστεί.

Ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, κ. Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, ευχαρίστησε το LRF για την υποστήριξή του και το Κολέγιο Ανατόλια για τη φιλοξενία του. Κάνοντας συνοπτική διαδρομή της HELMEPA, υπογράμμισε πως σκοπός της παραμένει από το 1982 που ιδρύθηκε, η ενημέρωση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία και την κοινωνία για να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας όπως το όρισε η φύση.  

Η Έκθεση που εγκαινίασαν οι κύριοι Βλάχος, Σταματέλλος, Δημαρέλλος και Μητσάτσος, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι την 26 Μαρτίου 2015 και θα την επισκεφθούν περισσότεροι από 1000 μαθητές δημοσίων δημοτικών και γυμνασίων όπως και του Κολλεγίου Ανατόλια.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, μεταξύ 17:00 και 20:00, η HELMEPA θα πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς που έχει θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Τέλος, η Εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες 13 πόλεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2017.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here